Analni seks - kako in kje začeti? Teh 5 nasvetov ti bo prišlo še zelo prav!

Video prispevki

Živjo, jaz sem Eva in danes imam zate 5 nasvetov za analni seks. Veljajo tako za žensko kot za moškega. Kako to mislim? Analni seks lahko prakticirajo tako ženske kot moški. In ne, če si moški želi draženja analne odprtine, to ne pomeni, da je homoseksualec ali da si želi spolnega odnosa z moškim. Skrivnost tiči v t.i. P točki (prostati), ki je najbolje dosegljiva ravno čez analno odprtino. 

Kaj mi sicer najprej odgovorijo ljudje, če omenim analni seks? To boli. No, to je predsodek. Ni potrebno, da boli. Se je pa prej treba pogovoriti in nanj ustrezno pripraviti. Občutek nelagodja, ki je ponavadi prisoten na začetku, se kmalu razvije v nekaj povsem čudovitega. In to je že prva točka: pogovor.

1. Pogovor je pomemben

Pred prakticiranjem analnega seksa se morata pogovoriti. Brez iskrenega pogovora seks ne bo prinesel užitka. Pogovorita se o težavah, preprekah, ki se vama porajajo, vseh strahovih, ker nima smisla, da se lotita nečesa, če nista oba pripravljena na to.

2. Je analni seks umazan? Kakšna je potrebna higiena?

Čeprav je znano, da so analni orgazmi zelo intenzivni, analnega seksa večina ljudi ne prakticira, saj jih skrbi higiena. To lahko hitro rešiš z analnim tuširanjem. Za čiščenje uporabiš navadno toplo vodo, nikoli pa ne uporabljaj kisa ali drugih močnih sestavin!

Je analno tuširanje nujno pred analnim seksom? Ne, ni nujno, je pa priporočljivo. Zelo pomembna je tudi higiena pripomočkov. Pri tem se odlično izkažejo igračke, narejene iz kovine in stekla, saj jih je zelo enostavno očistiti.

Pri mehkejših materialih, kot je silikon, obstaja večja možnost nastanka majhnih razpok, v katerih bi se lahko zadrževale bakterije. V primeru poškodbe materiala je takšno igračko najbolje zamenjati z novo.

Za čiščenje pa ti sicer vsekakor priporočamo uporabo specializiranih čistil za erotične igračke in sicer tako pred uporabo kot tudi po uporabi erotične igračke.

In še en nasvet. Med samim seksom ne menjaj med odprtinama (vagina in analna odprtina), ker se bakterije prenašajo iz analne v vaginalno odprtino.



3. Kateri lubrikant je najboljši za analni seks?

Tretja točka je uporaba primernega lubrikanta. Ker se anus ne navlaži sam od sebe, potrebuješ za to lubrikant. Uporabi takšnega na vodni osnovi, ker ga lahko uporabljaš tudi skupaj z igračkami ali s kondomom. Za samostojno igro pa ti priporočam takega, ki je narejen posebej za analni seks. Ti so ponavadi bolj gosti in imajo nekoliko drugačno teksturo. Pri lubrikantu ne varčuj. Če potrebuješ večjo sprostitev analnih mišic, izberi tak lubrikant, ki še sprošča in pomirja zraven (t.i. relaxing lubrikant). Pri tem preveri:

- Ali izdelek lahko uporabiš skupaj z igračko/kondomom,

- Ali izdelek pripomore tudi k izgubi občutljivosti. Pozor! Izdelki, ki prinesejo izgubo občutljivosti, niso primerni za posebej grobe igre oziroma moraš zelo, zelo paziti, da se ne poškoduješ.



4. Katere erotične igračke lahko uporabim?

Ne glede na to, s čim se igrata, s prsti, igračkami ali penisom, delajta počasi. Pri igračkah lahko izbirata med kroglicami, čepi, dildi in vibratorji. Za začetek vama priporočam majhen analni čep.  



5. V analnem seksu uživajta!

Ravno fistinga vama ne bom priporočala, konec koncev pa - zakaj pa ne. Zelo, zelo pomembno je, da ne boli. Boleti ne sme v nobenem primeru, ne pri igri s prsti, ne pri uporabi igračk, ne pri penetraciji. Če začutiš bolečino, pomeni, da analne mišice še niso pripravljene na penetracijo, torej bolje, da še malo počakata.

BONUS: Najbolj pogosta vprašanja

Ali lahko partner med analnim seksom ejakulira vame? Lahko. Seveda se prepričaj, da nima spolno prenosljivih bolezni.

Ali ti lahko po nesreči uide malo blata? Da, tudi to se dogaja. Lahko se zgodi, da malce blata ostane na prstih, igračkah ali penisu. Da to preprečiš, priporočamo, da se pred analnim seksom očistiš, torej klistiraš.

Ali lahko analni seks kljub upoštvanju vseh nasvetov še vedno boli? Če se to zgodi, nekaj ni OK. Morda anus še ni pripravljen. Ne sili v nekaj, raje poskusita s prsti, ali pa nadaljujta naslednjič.

Imaš tudi ti kakšno vprašanje? Piši mi sem, v komentar, pokliči me, piši na mail, FB, skratka javi se, lajkaj, šeraj, da vem, da si tam in da ti lahko do naslednjič spet kaj zanimivega pripravim.

Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice