Elektro seks za napredne uporabnike

Za drzne in predrzne

O elektro stimulaciji med posteljnimi rjuhami smo že pisali. Danes sem pripravila nekaj nasvetov za tiste, ki želite vedeti več o lubrikantih, igračah in ostalih pripomočkih za elektro seks.

Elektro lubrikanti in elektroprevodni geli

Uporaba lubrikanta (notranji predeli) in gela (zunanji predeli) za elektro seks je nadvse priporočljiva, saj izboljša prevodnost. Tako med samo igro bolj intenzivno občutiš elektrodražljaje. Priporočam ti lubrikante na vodni osnovi. Silikonski namreč zmanjšuje prevodnost in lahko poškoduje igračko, v ponudbi pa se nahaja tudi poseben elektroprevodni gel The Goldfather, ki vsebuje čisto 23-karatno zlato. Je 100-odstotno varen za uporabo s kondomi iz lateksa, ima optimalno ravnovesje pH, je vodotopen in brez maščob. Njegove koži prijazne lastnosti so dermatološko preizkušene.

Pri izbiri lubrikanta ali gela vedno preveri, da sta združljiva tako z erotično igračo, ki jo uporabljaš, kot s kondomi, da se igračke ali kondomi med samo rabo ne bi poškodovali.

Katero elektro igračo ti priporočam za elektro seks?

Za začetek bodo dovolj osnovna enota in elektrode v obliki blazinic, ki jih enostavno nalepiš na telo - pod pas! Vse elektro igračke uporabljaj izključno pod pasom (razen tistih, ki so posebej namenjene uporabi nad). Električni tok namreč lahko zmoti normalno delovanje srca.

Potrebuješ torej osnovno enoto TENS, prvotno zasnovano za lajšanje globokih bolečin v mišicah, ki je videti kot škatla, in dve elektrodni blazinici, ki ju povežeš z osnovno enoto. Blazinici omogočata prevajanje impulzov in sta dovolj za začetne užitke v elektrostimulaciji.

Ko se navadiš na elektrostimulacijo, lahko enoto TENS uporabiš tudi v kombinaciji z drugimi igračami, ki so namenjene elektroseksu (ne moreš kar vsake igračke priklopiti): dildo, analni čep, kletko za penis, rokavice, vaginalne kroglice … Več izhodov ima osnovna enota, več igračk lahko priklopiš nanjo.



Eno – ali dvopolne igračke

V opisih lahko pogosto zaslediš podatek, da je igrača eno ali dvopolna (tudi mono-/uni- ali bipolarna). Kaj to pomeni? Enopolne igračke imajo eno kontaktno površino, zato za oblikovanje tokokroga potrebuješ dve. Najpreprostejši primer so elektrodne blazinice za telo. Če samo eno blazinico nalepiš na svoje telo, ne začutiš ničesar. Ko prilepiš tudi drugo, pa s tem omogočiš električnemu toku, da potuje skozi.

Pri dvopolnih igračkah pa ena igračka združuje obe elektrodi, pozitivno in negativno. To pomeni, da jo priklopiš v napajalno enoto, igračka sama pa je vir elektrostimulacije.

Pri igračah izbiraj po svojem okusu. Morda za začetek od igrač predlagam stimulator penisa in mod Gre za dva obročka za penis v obliki zanke. Za aktivacijo potrebuješ še osnovno napravo in lubrikant. Obročka priklopiš v napravo, ju nadeneš na penis in uživaš v elektroimpulzih, ki te lahko privedejo do orgazma tudi brez pomoči rok.

Električna kletka za penis?

Kletke za penis z elektrostimulacijo poskrbijo za še večjo (električno) napetost. Kletke se ne moreš kar tako otresti, dokler ne pride gospodarica ali gospodar s ključem. Zaradi prevodnih površin lahko s kletko, priklopljeno na osnovno enoto, občutiš mravljinčenje, trzljaje ali pulzacijo penisa. Sam pa lahko določaš različno intenzivnost teh dražljajev.

Prevodne površine lahko tudi odstraniš, v tem primeru postane kletka za penis “običajna” kletka. Za elektro stimulacijo v kletko enostavno vstaviš priložene elektrode, si jo nadeneš, kletko zakleneš, jo s kabli povežeš z osnovno enoto, naprej pa sam ali z gospodarjem/gospodarico odločaš o intenzivnosti.

Te bolj zanima stimulacija prostate s stimulatorjem prostate? Verjemi, zasnovan je posebej za doseganje prostate in uživanje v največji možni meri. Ko je stimulator prostate vstavljen, sprošča rahle valove, ki omogočajo prijeten električni užitek.

Temu se pa skoraj ne smeš izogniti - e-masturbator! Z elektro masturbatorjem boš okusil užitek na povsem novem nivoju. Masturbator bo s pomočjo električnih impulzov poskrbel, da prideš do orgazma brez uporabe rok. Seveda pa poleg masturbatorja tudi v tem primeru potrebuješ kable in osnovno enoto, na katero masturbator priklopiš. Masturbator uporabi z lubrikantom na vodni osnovi, po uporabi pa ga očisti s čistilom za igrače in mlačno vodo.

elektro stimulatorji

Kaj pa zanjo? Vibrator z že vgrajeno elektrostimulacijo. Takšna igrača ponuja dva čudovita užitka, in sicer vibracijo in električne impulze. Določeni vibratorji pa imajo še možnost krepitve mišic medeničnega dna. Moraš preizkusiti, preverjeno odličen. Če ti ni do vibratorja, je tudi dildo dobra rešitev, sploh, če je primerno velik tako za analno kot vaginalno stimulacijo. Saj veš, če stisneš mišice, stimulacija postane še intenzivnejša, prijetno mravljinčenje pa te bo pripeljalo na čisto nov nivo orgazmičnih užitkov. 

Ne pozabi! Igrače uporabljaj skupaj z lubrikantom na vodni osnovi, saj lahko silikonski deluje kot izolator.

Elektro seks in varnostna pravila:

Obstaja nekaj zelo osnovnih pravil, ki se jih moraš držati pri e-stimulaciji. Večina je zelo očitnih, a te vseeno želim opozoriti nanje, saj mora biti varnost vedno na prvem mestu.

- Igraj se samo pod pasom

Vse elektro igračke uporabljaj izključno pod pasom (razen tistih, ki so posebej namenjene uporabi nad). Električni tok namreč lahko zmoti normalno delovanje srca.

- Ne uporabljaj elektroseks igračk, če imaš težave s srcem ali srčni spodbujevalnik.

- Ne preizkušaj elektrostimulacije, če si noseča ali poskušaš zanositi.

- Uporabljaj izključno samo varne in preverjene erotične igračke za e-stimulacijo.

- Elektrod ali e-igračk ne postavljaj na poškodovano ali razdraženo kožo

Na poškodovanih delih telesa ali odprtih ranah lahko elektrostimulacija povzroči bolečino.

- Poskrbi, da po uporabi igračke in osnovno enoto vedno izklopiš.

Ne pozabi na čistočo! Priporočamo uporabo čistila za igrače, da elektrode, nastavki in elektro igračke ostanejo čisti. Posebej pazi, da so vsi priključki suhi, ko jih vklapljaš v naprave!

Te zanima še več? Preveri našo ponudbo elektroigrač, ki vključuje masturbatorje, sponke za bradavičke, analne čepe, dilde, dilatorje, in ostalo.

Če si začetnik oz. začetnica v elektrostimulaciji, si preberi vodič za začetnike. Ne pozabi nam slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!



Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: