25 nasvetov za analni seks

Nasveti za boljši seks, Za drzne in predrzne

Analni seks v današnjih časih na srečo ni več tabu tema, kot je bil nekoč. Prakticirajo ga lahko vsi, ne glede na spolno usmerjenost, biološki spol ali spolno identiteto, zato boš zagotovo našel/našla nekaj nasvetov, ki ti bodo dodatno popestrili prihodnje analne igrice, ali pa te navdušili zanje.

Ne glede na to, ali ti je analni seks že dobro poznan ali pa ne, (upam da) najverjetneje že poznaš nekaj osnovnih “pravil”:

  • VEDNO uporabljaj veliko ustreznega lubrikanta. V naši trgovini lahko najdeš pestro ponudbo analnih lubrikantov; silikonskega lubrikanta nikoli ne uporabljaj s silikonskimi čepki, kroglicami, vibratorji ali dildi!
  • Igrače, ki si jih uporabil/a za analno penetracijo pred ponovno uporabo za vaginalni ali oralni seks vedno dobro očisti oz.
  • Po analni penetraciji s penisom pred vaginalno penetracijo ali oralnim seksom obvezno zamenjaj kondom
  • Ne preskoči uporabe kondoma, samo zato, ker med analnim seksom ne moreš zanostiti. Še vedno te ščiti pred okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi!

Obstaja veliko načinov, kako na analni seks pripraviti svoje telo in um. Če jih preizkusiš, lahko ugotoviš, da lahko v analni penetraciji zelo uživaš. Dnevi, ko v to pristaneš le za Valentinovo, obletnico ali pa rojstni dan, so seveda mimo!

1. V analni seks se podajta z navdušenjem

Kot vse ostalo v življenju in spalnici, je tudi za analno penetracijo potrebno soglasje s strani obeh partnerjev oz. partnerk. Brez navdušenja in želje se sicer v stvar že v samem začetku podaš z napačnim mišljenjem ter zgrešenim ciljem. Ne pristani v analni seks samo zaradi prepričevanja s strani partnerja/ke, vendar zato, ker si tudi sam/a tega resnično želiš. Če ne verjameš, da je analna igra lahko prijetna tudi zate, te vabim, da nadaljuješ z branjem ter odkriješ, kako zabaven je lahko analni seks.

2. “Nenamerna” analna penetracija je nesprejemljiva!

Ne toleriraj izgovorov svojega partnerja oz. partnerke, da je zgrešil/a po pomoti. V normalnih razmerah je to namreč skoraj nemogoče. Zato tudi, če si oseba, ki razmišlja, da bi do analne penetracije partnerja/ke prišla na ta načim, takoj spremeni svoj proces mišljenja in v razmerju začni boljše komunicirati in predstavljati svoje želje. Skupaj lahko najdeta kakšen kompromis, na koncu dneva pa seveda samo navdušen “ja” pomeni ja.

3. Komunicirajta in vzpostavita jasne meje

Čeprav partnerju/ki popolnoma zaupaš, se zavedaj, da ne more brati tvojih misli. Če si česa želiš oz. če nečesa sploh nočeš poskusiti, ali pa če imaš določene skrbi, o tem spregovori. Pogovorita se pred začetkom seksa, med samo peneracijo  pa povej, kaj ti ustreza ter kaj ti ni všeč. Prav tako si po seksu iskreno povejta, kako bi izkušnjo v prihodnje lahko še izboljšala/izboljšali za oba oz. obe.

4. Ne obremenjuj se z izgledom svoje zadnjice

Med analnim seksom bo tvoj/a partner/ka na različne načine stimulirala tvojo zadnjico, zato bo seveda imela jasen pogled nanjo. S tem se ne obremenjuj, čeprav morda ni tvoj najljubši del telesa. S samim videzom se namreč nihče ne bo obremenjeval - oseba, s katero seksaš, bo namreč imela svojo pozornost usmerjeno čisto drugam. Če pa se vseeno želiš estetsko vsaj malo urediti, lahko pogledaš našo ponudbo praha za odstranitev dlačic ter krem in gelov za beljenje anusa.

5. Izberi ustrezen lubrikant

Če ne nameravaš uporabljati silikonskih igračk, je najustreznejša izbira zate analni silikonski lubrikant. Ta je namreč bistveno bolj obstojen kot lubrikant na vodni osnovi, prav tako pa ga lahko uporabljaš v banji ali pa pod tušem, če te skrbi čistoča ter nered po koncu analnega seksa.

Za dodatno sprostitev lahko pri nas najdeš tudi lubrikant s sproščujočim učinkom, ki pa tvoje zadnjice ne bo popolnoma omrtvičil. Numbing lubrikantom pa se poskusi izogniti - analni seks je za oba, in če ničesar ne čutiš, je zate popolnoma nesmiselen.

Pomembno je tudi, da lahko čutiš bolečino in ob tem partnerja/ko nanjo opozoriš in se tako izogneš poškodbam.

6. Ne skrivaj bolečine

Ko prvič izkusiš analno penetracijo, je to zate popolnoma nova senzacija. Najpogosteje opisan občutek spominja na opravljanje velike potrebe, čeprav se to dejansko ne dogaja, zato bodi brez skrbi.

Ob primeru bolečine pa na to takoj opozori svojega partnerja oz. svojo partnerko. Morda morata dodati več lubrikanta, penetrirati počasneje in ne tako globoko, ali pa si vzeti pavzo in stimulirati tudi druge erogene cone, da se bolj vzburiš.

7. Pomagaj si z igračkami

Pred samim analnim seksom se na to vrsto penetracije lahko pripraviš sam/a z uporabo igračk, prav tako pa ti lahko pri tem pomaga partner/ka ;).

Z analnimi čepki se najlažje privadiš na občutek nečesa v tvoji zadnjici, uporabljaš pa jih lahko tudi med vaginalnim seksom, brez da bi te motili. Ravno nasprotno, lahko ti celo pomagajo pri stimulaciji G-točke.

analni čepki

Preveri novo kolekcijo analnih igračk HUEMAN, ki stavi na drzno barvo in eleganten dizajn, ter široko paleto igračk v ponudbi.



8. Pripravi “počivališče” za igračke ter lubrikante

Igračke lahko uporabljaš tudi med seksom, zato pripravi prostor na nočni omarici, kamor jih bosta pred ter po uporabi odložila oz. odložili in se tako izognita scenariju, v katerem se vama analni čepek skotali pod posteljo. Tako preprečita tudi dotikanje igrač, ki jih uporabljaš za analno ter vaginalno penetracijo in prenos bakterij, ki lahko kaj hitro vodijo v pojav raznih infekcij. Tja pripravita tudi lubrikant, da ga imata vedno pri roki, hkrati pa se vama ne razlije po rjuhi.

9. Tudi tukaj je pomembna predigra

Pri analnem seksu ne hiti. Vzamita si čas za predigro, da se res zelo vzburiš. Posveti se območju okoli zadnjice, saj gre za erogeno cono, ki jo enostavno stimuliramo tudi brez penetracije. Uporabiš lahko igračko, kot je npr. vibrator, ali pa se preizkusiš v rimmingu.

10. Pripravi prostor

Izogni se dodatnemu stresu in skrbem ter vnaprej pripravi prostor, v katerem nameravaš seksati. Poskrbi, da vaju nihče ne bo zmotil. Otroke naj pazijo stari starši ali botri, sicer pa se, zatem ko zaspijo ali med tem ko gledajo risanko, zaklenita v spalnico. Če si sobo ali stanovanje deliš s cimri, partnerja/ko povabi k sebi med vikendom, ko bodo ostali stanovalci obiskali svoje družine, ali pa med tem, ko so v službi, ti pa imaš prost dan.

Skrb ti lahko povzroča tudi strah pred neredom. Čez vzmetnico lahko pogrneš staro brisačo, če nameravata biti bolj strastna/strastni, pa izberita vinil rjuho.



To so neprepustne rjuhe, ki jih lahko opereš tudi v pralnem stroju in jih ponovno uporabiš.

Dodatno sproščujoče vzdušje pa ustvari s prižigom dišiče masažne sveče, ki jo lahko uporabita tudi med predigro.

11. Začnita počasi

Ne podaj se na glavo in na nos v globoko in močno penetracijo. To je lahko zelo neprijetno ali pa celo boleče. Pri počasnejši penetraciji je namreč refleks stiskanja rektalnih mišič in sfinktra bistveno blažji, zato bo seks prijetnejši in neboleč za oba. Prav tako na začetku penetriraj le z glavico penisa ali konico strapona in napreduj počasi ter takrat, ko ti partner/ka za to da zeleno luč.

12. Izberita ustrezen položaj

Popolnoma samoumevno je, da je analni seks lažji pri določenih položajih, spet pri drugih pa je popolnoma nemogoč. Zagotovo poznaš razvpit pasji položaj, vendar naj te to ne odvrne od raziskovanja drugih poz, ki jih lahko preizkusita. To lahko tudi prekine vajino rutino v spalnici in vaju navduši, da se preizkusita v nečem novem ter tako razbijeta suhoparnost v postelji. Če pa se v analni seks podajaš prvič, ne kompliciraj s položaji in poskusi s preprostim žličkanjem.

13. Prevzami kontrolo

Priporočljivi so tudi položaji, kjer ima nadzor nad intenzivnostjo analne penetracije oseba, ki jo prejema. S prevzemom kontrole nad hitrostjo in globino prodiranja se tako možnost za pojav neprijetnih občutkov ali bolečine izredno zmanjšata, seks pa bo posledično bistveno prijetnejši.

14. Sprosti se z globokim dihanjem

Ne pozabi dihati! Globoki vdihi in in izdihi bodo sprostili tvoje telo in zelo zmanjšali nehoteno stiskanje zadnjičnih mišic, ki lahko penetracijo kaj hitro naredi zelo neprijetno. Prav tako pa te povečan dotok kisika v možgane sprosti tudi psihološko in ti pomaga, da se spomniš dejstva, da analni seks ni nikakršen bavbav ter da je brez dvoma lahko prijeten tudi zate.

15. Ne zanemari drugih erogenih con

Analni seks ne rabi biti samo dolgočasna analna penetracija. Kombiniraš jo lahko s stimulacijo klitorisa ali z vaginalno stimulacijo, uporabiš ščipalke ali sesalnike za prsi ali pa bradavičke stimuliraš z vibratorjem. Nič ti ne preprečuje uporabe bullet vibratorjev ali vibracijskih obročkov, s katerimi analni seks povzdigneš na popolnoma drug nivo.

Tudi tisti, ki v analnem seksu še niso izkušeni, lahko med analno penetracijo stimulirajo druge erogene cone ter tako svojo pozornost vsaj malo preusmerijo z zadnjice in še bolj uživajo.

16. Analni seks ni umazan

Vsi vemo, kakšen je namen naše zadnjične odprtine, zaradi tega pa mnogo ljudi zmotno misli, da je analni seks neizogibno umazan. Blato se namreč v našem rektumu zadržuje le, ko nas pritisne na stranišče, sicer pa se nahaja tako visoko v črevesju, da ga med analnim seksom ne moremo doseči.

Seveda obstaja možnost, da med penetracijo naletimo na manjše ostanke fekalij, česar se ne rabiš sramovati - je popolnoma naravno. Če pa si mnenja, da bi takšna situacija lahko uničila vzdušje, se temu lahko zlahka izogneš.

17. Uporabi analni tuš

Z analnim tuširanjem lahko enostavno in hitro očistiš svojo zadnjico. Na voljo so v obliki klistirnih bučk, v katere načrpaš vodo in jo nato vbrizgaš v rektum, ali pa nastavkov za na tuš. Te uporabiš tako, da z vodovodne cevi odstraniš nastavek za prho, in pritrdiš tega, ki je namenjen analnemu čiščenju. Prav tako te ne rabi skrbeti pritisk vode - tovrstni nastavki ga regulirajo in preprečujejo, da bi voda tekla premočno. Vase vbrizgano vodo nato izpustiš iz sebe in postopek ponoviš, dokler ni tvoja zadnjica popolnoma čista.



Pogosto analno tuširanje se odsvetuje, saj lahko prekomerno izpere črevesno sluznico, to pa hitro vodi do zdravstvenih težav. V primeru rednega analnega seksa zato raje uvedi nekaj sprememb v svoji dieti ter vzpostavi redno prebavo.

18. Prilagodi svoj jedilnik

Prehranske vlaknine so zelo dobre za tvoje črevesje in pomagajo pri vzpostavitvi redne prebave. Zato v svoj jedilnik dan ali dva pred analnim seksom vpelji čim več surovega sadja ter zelenjave, žitaric ter polnozrnatih izdelkov. Prav tako se ne izogibaj stročnicam, rjavemu rižu ter oreščkom, poskrbi pa tudi, da piješ veliko vode. Veliko za prebavo koristnih probiotičnih bakterij vsebujejo tudi določeni jogurti, vendar se tem ter ostalim mlečnim izdelkom v primeru laktozne intolerance ali alergije na mleko absolutno izogibaj. Zmanjšaj tudi vnos rdečega mesa, alkohola in sladkih prigrizkov, kot so na primer bonboni, pecivo ter tortice.

19. Pravi čas opravi veliko potrebo

Da se izogneš strahu pred opravljanjem potrebe med samim analnim seksom, jo opravi nekaj ur pred penetracijo. Najbolj priporočan časovni okvir so 4 ure - tako si lahko miren/a in brez strahu, da bi se ti med seksom pripetila nesreča, prav tako pa zmanjšaš možnost za pojav ostankov blata v zadnjični odprtini.

20. Ne boj se stimulacije prostate

Žal je še vedno zelo pogosto napačno mišljenje, da v analni penetraciji uživajo le gej moški. To ni res.

Kar rad počneš v postelji, ne določa tvoje spolne usmerjenosti, s kom to rad počneš, pa jo. Če te torej privlačijo le predstavnice nasprotnega spola, pa si tudi sam želiš izkusiti analni seks, zagotovo nisi gej. Prav tako pa tudi moški, ki jih privlačijo le moški, pa hkrati ne uživajo v analnem seksu, niso strejt.

Stimulacija prostate je namreč zelo prijetna za večino cis moških - ne glede na to, ali so strejt ali pa homoseksualci. Prostato imenujemo tudi P-točka, njena stimulacija pa lahko vodi tudi v zelo intenzivne “hands-free” orgazme.

21. Kako stimulirati prostato

Za stimulacijo prostate lahko uporabiš le prst, vendar jo lažje najdeš z uporabo igračk, ustvarjenih za prav ta namen. Stimulatorji prostate so posebej oblikovani in rahlo naprej ukrivljeni analni čepki ter vibratorji.

Široko izbiro teh igračk različnih oblik ponuja na tržišču nova znamka Hueman, njihovi izdelki pa so od prvega do petega marca 2021 znižani za kar 25%.

Nova kolekcija igračk Hueman stavi na drzno barvo in eleganten dizajn, ter široko paleto igračk v ponudbi.

V njihovi kolekciji lahko najdeš vse, kar potrebuješ za analni seks: klistirje z bučko, set analnih čepov, analne vibratorje - nekatere lahko nadzoruješ celo s priloženim daljincem - pa tudi vibracijske obročke za penis.

Seveda pa prostato stimulira tudi analna penetracija s penisom, dildom ali straponom.

22. Pegging lahko popestri dogajanje v spalnici

Pegging je le 20 let star pojem, ki je sprva opisoval analni seks med cisspolno žensko, ki z dildom oz. straponom penetrira svojega cisspolnega moškega partnerja. Kaj pomeni cisspolnost pa si lahko prebereš TUKAJ.

Sedaj pa pegging razumemo kot analno penetracijo z dildom oz. strap-onom, ne glede na spol ali spolno identiteto posameznikov, čeprav se še vedno zelo pogosto oz. skoraj vedno uporablja v pomenu svoje prvotne definicije.

Gre za igro vlog ter predajo moči, v kateri oseba, ki nosi strap-on, prevzame kontrolo nad partnerjem. Pegging je zato najpogostejša praksa v zvezah, v katerih se partnerji tudi sicer poslužujejo BDSM igric.

To seveda ne pomeni, da pegginga pari, ki jih biči ter lisice ne zanimajo, ne smejo preizkusiti. V posteljo namreč prinese popolnoma novo dinamiko, ki lahko razbije dolgočasno rutino in ponovno popestri užitke v spalnici.

23. Svoje izkušnje ne primerjaj s pornografijo

Pozabi na vse, kar si videl/a v filmih za odrasle.

Položaji, tehnike in igračke, ki jih uporabljajo liki, so izbrani zaradi lažjega snemanja, saj morajo dobro prikazati dejansko penetracijo. Zaradi tega se režiserji poslužujejo neprijetnih poz, bolečih tehnik ter ogromnih igrač, ki na ekranu sicer res izgledajo razburljivo, pa vendar v resnici ne vodijo do prijetnih občutkov ali orgazmov. Ne pozabi, da so porno zvezdniki ter zvezdnice IGRALCI, video, ki ga gledaš, pa sledi predhodno napisanemu scenariju.

V realnem svetu v spalnici tega seveda ni, zato ne poskušaj poustvariti videnih scen in takoj pozabi na vse, kar si se “naučil/a” z gledanjem pornografije.

24. Če ti prva izkušnja ni všeč, ne obupaj

Ko se prvič preizkusimo v nečem, redko dobro vemo, kaj počnemo. Zagotovo si že kdaj imel/a kakšno neprijetno izkušnjo v postelji, pa te to verjetno ni popolnoma odvrnilo od seksa. Morda ti prvič analni seks ne bo prijeten, ker bo občutek zate nekaj čisto drugačnega, kot pri drugih vrstah seksa. V tem primeru se moraš občutka pač privaditi.

Tudi kasneje, ko si že večkrat doživel/a tovrstno penetracijo, lahko odkriješ, da ti ne ustreza točno določena stvar, kot je na primer globina ali hitrost penetracije. V tem primeru se s partnerjem/ko o tem iskreno pogovori, pa bo tvoja naslednja izkušnja že bolj prijetna. Morda pa ti penetracija sploh ni všeč, uživaš pa v uporabi analnih čepkov ter vibratorjev ali pa v rimmingu.

Odkrij, kaj ti ustreza in kaj ti ne ter to povej partnerju/ki. To pravilo ne velja le za analni seks, temveč vse, povezano s spolnostjo in življenjem nasploh.

25. Analni seks ni za vsakogar

Vsi imamo zadnjico in zato lahko analno seksamo, pa vendar to ne pomeni, da je ta izkušnja prijetna za vse. Če po več neprijetnih izkušnjah z analnim seksom ne najdeš načina, kako v tovrstni stimulaciji uživati, se ne sili.

Obstaja mnogo načinov, kako v postelji uživati, morda pa ta preprosto ni zate. Ne obremenjuj se in nadaljuj z aktivnostmi, v katerih resnično in popolnoma uživaš.

Če imaš kakršno koli vprašanje, smo ti vedno na voljo preko e-maila, telefona, chata ter na družbenih omrežjih - Facebooku in Instagramu. Oglasi se nam, vprašaj, napiši komentar.

Za še več zanimive vsebine iz sveta spolnosti in erotičnih igračk, pa se lahko naročiš tudi na naš YouTube kanal.

Aneja
bio_aneja

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice