Vrste ženskih orgazmov

Nasveti za boljši seks

Ste vedeli, da ženski orgazem traja dlje od moškega? In, da ženska lahko doživi kar 10 različnih vrst orgazma? Če vas zanima katere, berite naprej.

Orgazem klitorisa

Orgazem ščegetavčka je najbolj pogosta oblika orgazma, ki ga doživijo ženske. Do njega jo lahko pripelje oralno ali ročno draženje, obstaja pa tudi zelo pestra oblika različnih erotičnih pripomočkov kot so vibratorji, ki nudijo nepopisljive užitke. Različne masažne tehnike so še en odličen način za povečanje užitkov pri stimuliranju klitorisa, seveda pa je za dobro masažo treba klitoris dobro poznati. Odkriti je treba kaj je tisto kar jo najbolj vzburi in kakšni dotiki ji najbolj prijajo.

Vaginalni orgazem

Vaginalni orgazem je posledica globokega pritiska in draženja znotraj nožnice in na delu materničnega vratu. Do te vrste orgazma najbolj pogosto pride med samim spolnim odnosom ali pa s pomočjo erotičnega pripomočka. Gre za enega izmed najbolj intezivnih oragzmov, ki ga ženska lahko doživi, saj občutki prevzamejo celotno telo.

Orgazem točke G

Točka G je zelo občutljiv in majhen predel tkiva, ki ga začutimo na sprednji strani nožnične stene tik za sramno kostjo. Tudi ta vrsta orgazma je lahko zelo močna, draženje pa je mogoče tako s prstom, penisom ali erotičnimi igračkami kot so vibratorji za točko G. Medtem, ko nekatere pripadnice ženskega spola v draženju tega predela nadvse uživajo, pa drugim ne prinaša užitkov.

Orgazem točke U

Orgazem točke U ali sečnice je še eden v vrsti orgazmov, ki jih ženske lahko dosežejo z ročnim ali oralnim draženjem ali pa med samim spolnim odnosom. In kje leži točka U? Sečnica leži nad ščegetavčkom in ker jo ta obdaja z vseh treh strani, je možnost orgazma ob pravi stimulaciji zelo možna.

Analni orgazem

Analni orgazem danes ni več noben tabu in vedno več parov se odloča za popestritev svojega spolnega doživetja z analnim seksom. Seveda pa se ga je treba lotiti na prav način, da bi partnerica lahko dosegla svoj vrhunec. Analni orgazem je lahko nadvse intenziven, do njega pa jo lahko pripelje oralno draženje ali vstavljanje prstov, penisa ali različnih erotičnih pripomočkov namenjenih analnemu seksu kot so vibratorji.

Orgazem prsi

Z različnimi tehnikami masaže, poljubljanjem prsi in bradavičk, sesanjem in grizljanjem, nekatere ženske lahko doživijo tudi orgazem prsi. Ženska bo orgazem prsi doživela, če se bo partner popolnoma posvetil njenim prsim in jih obdeloval z različnimi masažnimi tehnikami, predvsem pa se osredotočil na njene bradavičke. Marsikateri ženski ne prija grobo draženje prsi in bradavičk, saj to hitro pripelje do bolečine in zato je za orgazem prsi treba predvsem veliko nežnosti.

Mešani orgazem

Mešani orgazem je posledica draženja različnih erogenih ženskih con. Največkrat gre za mešanico nožničnega orgazma in orgazma klitorisa, ko sta obenem vzdražena tako sramni kot tudi medenični spolni živčni sistem.

Do orgazma si lahko pomagate tudi s temi izdelki:

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: