Kletka za penis – popoln nadzor nad partnerjem.

Za drzne in predrzne

Kletka za penis je erotični pripomoček, namenjen vklenitvi penisa. Spolna želja ujetega se postopoma povečuje in orgazem, ko kletko odstraniš, je neprimerno bolj intenziven.

Vklenjenost kot znak dominacije

Kletka za penis ima isto nalogo kot deviški pas pri ženskah v 17. stoletju, le da je namenjena moškim. Z vklenitvijo penisa prevzameš nadzor nad partnerjem, saj imaš le ti ključ, ki vodi do osvoboditve. Gre torej za igro prevlade in nadzora nad njegovim penisom in orgazmom. 

  • Kletka povečuje spolno napetost, saj se zavedaš, da si ujet in ne moreš storiti praktično ničesar.
  • Ker se med nošenjem kletke ne moreš samozadovoljevati ali imeti spolnih odnosov, je v trenutku, ko jo snameš, orgazem lahko precej bolj intenziven, predvsem, če kletko nosiš nekaj časa.
  • Nošenje kletke lahko zaradi občutka, da počneš nekaj porednega, ali drugih podobnih razlogov poveča spolno slo.
  • V BDSM odnosih so kaznovanje, nagrada in odtegnitev del treninga poslušnosti, namenjenega spodbujanju lepega vedenja in odvračanju od porednosti.
  • Kletka lahko predstavlja lastništvo, ki ga ima gospodar nad svojim podrejenim.

Oblika kletke

Kletka je lahko povsem zaprta, delno zaprta, odprta, ali žičnata. Skoraj vse so zavarovane s ključavnico, ki jo pritrdiš na vrhu kletke. Nekateri modeli imajo tudi analni čep in omogočajo tudi analno stimulacijo.

Materiali

Kletke so izdelane iz plastike, silikona ali kovine, z večino kletk pa prejmeš tudi ključavnico.

Plastična ali silikonska kletka sta kletki, odlični za začetnike. Gre za lahka materiala, ki ju ni tako težko prerezati, če gre slučajno kaj narobe. Težava pa je v ne-zdržljivosti materiala. Predvsem plastika se lahko hitro poškoduje, obenem pa je manj zračna in se penis lahko v njej bolj poti. Če iščeš trajnost, si omisli kovinsko kletko. Te so neporozne in zagotavljajo boljšo higieno ter so zasnovane za dolgotrajno uporabo. Kovinska kletka je v večini primerov tudi težja, kar predstavlja prednost, saj te nenehno opozarja, da jo nosiš. Edina pomanjkljivost je le to, da kovino težko prerežeš, če bi slučajno šlo kaj narobe. Paziti pa moraš tudi na potovanjih, saj piska na varnostnih detektorjih.

Orgazem, ko kletko odstraniš, je neprimerno bolj intenziven.

Kletka za penis z elektrostimulacijo

Ker se med seks igračkami vedno bolj pogosto pojavlja tudi elektrostimulacija, (ne elektrošoki, temveč prijetna pulzacija, ki ustvarja posebne dražljaje in prinaša posebne užitke) je ta trend zajel tudi kletke za penis. Obstajajo takšne kletke za penis s posebnimi elektrodami, ki prevajajo električne impulze. Elektrode lahko po potrebi tudi odstraniš.

Kletka z dilatorjem

Stimulacija sečnice postaja vse bolj priljubljena dejavnost tako znotraj kot zunaj področja BDSM. V notranjosti penisa se namreč nahajajo številni živčni končiči, ki jih lahko stimuliraš, če v sečno odprtino vstaviš čep za penis oziroma dilator. Čep je lahko votel, tako da imaš še vedno možnost ejakulacije ali uriniranja.

Pri kletki z dilatorjem je pomembno, da čep vsakodnevno očistiš ter s tem preprečiš vnetje v sečnici ali morda mehurju. Takšno kletko lahko nosiš nekaj ur, ni pa primerna za celodnevno uporabo.

Izbira prave velikosti

Vse kletke imajo enake osnovne sestavne dele: kovinski del, v katerega ujameš penis, obroček in zaklepni mehanizem. Izbira pravilne velikosti ni enostavna in navkljub točnosti mer šele nošenje kletke pokaže, ali je prava ali ne. Notranji premer kletke ni tako pomemben kot je pomembna velikost obročka za penis. Če je napačne velikosti, bo kletka drsela dol ali, kar je še huje, preprečila pretok krvi in povzročila poškodbe.

Vstavi kazalec ali sredinec med obroček in kožo. Če prst lahko vstaviš pod obroček do prvega členka, potem je velikost prava. Če ne, imaš preozek obroček.

Obroček za penis

Velikost obročka je ena najpomembnejših mer, ki jo moraš vedeti pred nakupom kletke. Če je obroček prevelik, se bo kletka verjetno spuščala in sčasoma zdrsnila, če pa bi bil premajhen, je že nevaren za zdravje. Obroček ne sme biti pretesen, da ne omeji pretoka krvi.

Najprej moraš izmeriti obseg penisa izza testisov. Za merjenje lahko uporabiš šiviljski trak ali kos vrvice in ravnilo. Trak ovij okoli uda, za testisi. Trak mora biti pritrjen, vendar ne tesen. Priporočam, da se izmeriš po tuširanju. Ko dobiš obseg, ga deli s 3,14, da dobiš premer. Da ti pomagam:

17,3 cm ÷ 3,14 = premer 55 mm

15,7 cm ÷ 3,14 = premer 50 mm

14,1 cm ÷ 3,14 = premer 45 mm

12,5 cm ÷ 3,14 = premer 40 mm

Priporočam, da se izmeriš večkrat, saj kletke zaradi intimne uporabe po nakupu ne moreš zamenjati.

Kaj, če je obroček premajhen?

Eden prvih pokazateljev, da je obroček premajhen, je rdeč odtis na koži ali nezadosten pretok krvi v penis, kar privede do težav z erekcijo. Jasen pokazatelj, da potrebuješ večji obroček za penis, je tudi obarvanje penisa, sploh, če gre za modre ali vijolične odtenke. Še en enostaven test: vstavi kazalec ali sredinec med obroček in kožo. Če prst lahko vstaviš pod obroček do prvega členka, potem je velikost prava. Če ne, imaš preozek obroček.

Dolžina kletke

Pomembna je tudi dolžina kletke. V idealnem primeru je kletka dolga ravno prav, da konica penisa počiva na koncu kletke. Če je kletka premajhna, lahko dobiš občutek prevelike ujetosti. Glavica se lahko neprijetno ujame ali pa se ti zatika kožica. Predolga kletka načeloma ni problematična, le pri uriniranju lahko preveč urina ostaja na kletki, kar s časom povzroči neprijeten vonj. S pravilnim prileganjem si namreč zagotoviš, da je luknja ali reža na dnu kletke pravilno poravnana s sečnico. To pa pomeni, da pri uriniranju ne bo škropljenja ali nereda.

Za merjenje penisa uporabi ravnilo, ki ga položiš na spodnjo stran penisa v mlahavem stanju. Meri od konice penisa do korena. Pri tem ne pritiskaj ravnila v mošnjo, da ne dobiš napačnih meritev. Med merjenjem moraš biti prijetno sproščen in ne stisnjen, kot se zgodi, če ti je hladno ali v stresnih situacijah. Za natančne rezultate se izmeri večkrat na dan, da dobiš najpogostejšo dolžino.

Najpomembnejše pravilo pri izbiri prave kletke je, da se odločiš za takšno, ki je od 0,7 cm do 1,3 cm krajša od dolžine penisa, ko je 100% ohlapen.

Premer kletke

Notranji premer kletke je nekoliko manj pomemben, čeprav ima tudi pravilno prileganje pomembno vlogo. S tem poskrbiš za večje udobje pri nošenju in manj nereda v kletki. Nekateri priporočajo kletko, ki objame penis in omogoča tesnejši stik s kožo. Drugi pa izberejo malce širšo kletko, saj omogoča kroženje zraka. Če kroženja ni, lahko kletka pridobi neprijeten vonj. Res pa je, da kletka z več prostora lahko zmanjša občutek dominance oziroma omogoči penisu pol-erekcijsko stanje.

Kletka za obrezan ali neobrezan penis

Večina kletk ustreza tako obrezanim kot neobrezanim udom,vendar se neobrezan sreča s kakšno težavo več. Nekaterim moškim kožica štrli skozi reže kletke, kar je lahko precej neprijetno. To se ponavadi dogaja pri modelih, katerih kletka je zaprta in imajo režo za uriniranje, kot je na primer priljubljeni CB-6000.

Takšne kletke ti onemogočajo, da se dotikaš svojega uda in imajo relativno veliko režo za uriniranje. Čeprav je to odlična in koristna funkcija, se lahko ob režo začne drgniti kožica, nekaterim se celo vname. Zato je toliko bolj pomembno, da skrbiš za ustrezno higieno in izbereš kletko pravilne dimenzije.

Večino kletk lahko nosiš dlje kot le en dan, vendar počasi. V resnici boš potreboval malo časa, preden boš pripravljen na to. Najprej poskusi z nošenjem kratek čas (na primer eno uro). 

Kako uporabljaš kletko za penis?

Preveč ljudi kupi kletko za penis in jo samo natakne, pri tem pa pričakuje neverjetne rezultate. Ne, tudi na kletko se moraš pripraviti. Priporočam, da si skrajšaš dlake.

Ne obriješ – skrajšaš. Seveda je videti bolj seksi, če si dlake povsem obriješ, a lahko pride do prevelikega draženja kože, ki ga koža ni vajena.

Kako si jo nadeneš?

Preden si jo nadeneš, je priporočljivo, da naneseš nekaj lubrikanta (priporočamo na vodni osnovi) na penis v ohlapnem stanju, v notranjost kletke in na notranji rob kletke. Pritrdi obroček za penis okoli korena penisa, tik za modi. Nato namesti kletko. Točko, kjer se deli sestavijo, zakleni z zaponko.

Nošenje kletke za penis

Večino kletk lahko nosiš dlje kot le en dan, vendar počasi. V resnici boš potreboval malo časa, preden boš pripravljen na to.

Najprej poskusi z nošenjem za kratek čas, na primer eno uro. Po preteku ure ali dveh snemi kletko in počakaj. Preveri, ali je s tvojim penisom vse v najlepšem redu. Postopoma pa lahko podaljšuješ čas nošenja. Pazi, da imaš pri sebi lubrikant in rezervni ključ, če bo nošenje preveč boleče in boš želel kletko odstraniti (ključ uporabi v sili).

Ko ti uspe nositi kletko cel dan, jo snemi pred spanjem in si jo zjutraj znova nadeni. Seveda lahko s kletko tudi spiš, le privaditi se boš moral nanjo. Če se zbudiš zaradi erekcije, ne paničari, to je povsem normalno. Najbolj pomaga, če se malce sprehodiš oziroma greš na stranišče. Poln mehur lahko pritiska na prostato, kar je eden od vzrokov erekcije. Če ne pomaga, kletko odstrani in naslednji večer poskusi znova.

Kletko snemi vsaj enkrat na teden in ejakuliraj. Penis bo zaradi kletke zelo občutljiv. Razlog za samozadovoljevanje je preprečevanje raka prostate.

Še to: lulati moraš sede! Ko uriniraš, to stori skozi luknjico za uriniranje. Po uriniranju kletko obriši.

Kako čistiš kletko za penis?

Ko izbereš popolno kletko, je naslednje, da skrbiš za ustrezno higieno. Poleg tega, da moraš redno čistiti kletko, se moraš tudi redno tuširati. Če je kletka izdelana iz nerjavečega jekla, ima najbrž dovolj rež in odprtin, ki omogočajo čiščenje, ne da jo odkleneš s penisa.

Kletko namili skozi stranice z nekaj blagega mila, nato jo speri z mlačno vodo. Prevroča voda lahko poškoduje zunanjost kletke. Za čiščenje kletke lahko uporabiš tudi čistilo za igrače, in sicer ga razpršiš na notranjo in zunanjo stran ter obrišeš s suho krpo.

Kletko enkrat na teden snemi in umij z vseh strani. Če ti material to dovoli, jo lahko tudi steriliziraš (prekuhaš). Pusti, da se dobro posuši. Pri tem preveri tudi, ali ud ali testisi kažejo kakršno koli modrico, razdraženo kožo ali poškodbe.

Kletka in zdravje

O kletki za penis kroži kar nekaj mitov. Vendar pa ni nobene nevarnosti za zdravje, edini pogoj je, da sta kletka in penis ves čas čista. Če kdaj začutiš nelagodje, kletko takoj odstrani.



Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: