Uredite intimne predele!

Nasveti za boljši seks

Britje intimnih delov je vedno bolj popularno tako pri moških kot pri ženskah, vseeno pa je potrebno vedeti kakšen način je najboljši, da se znebite neželenih dlak – brez ureznin in draženja kože.

Britvice so namenjene odstranjevanju krajših dlak zato daljše dlake pred britjem skrajšajte. Dlake primite, povlecite navzgor, stran od telesa, nato pa jih s škarjicami odstrizite. Uporabite lahko tudi električni brivnik, vendar ne takega z vrtljivo glavo!

Če ste v intimnem britju novi, lahko nekaj dni pustite samo skrajšane dlake, da se boste lažje privadili občutku.

Zmehčajte dlake, tako da se stuširate z vročo vodo. Morda se vam zdi ta korak povsem odveč, vendar pa boste tako sramne dlake veliko lažje odstranili. Če za tuširanje nimate časa, boste enak učinek dosegli tako, da dlake pokrijete s toplo, mokro brisačo in pustite 5 min.

Poznavalci umetnosti britja sramnih dlak vam bodo svetovali, da naredite piling pred in po britju! Zakaj? Ker boste s pilingom vse dlake obrnili navzven in jih lažje obrili, prav tako pa boste tudi odstranili odmrlo kožo, kar pomeni, da bo britje lažje in hitrejše, zmanjšali boste tudi možnosti za ureznine. Torej, če imate čas, vam piling vsekakor priporočamo.

Preprečite draženje!

Pred britjem z britvico nanesite peno. Priporočljivo je, da uporabite peno ali kremo, ki je namenjena britju sramnih dlak, lahko pa uporabite tudi tisto za britje brade. Preden jo nanesete na intimne dele jo preizkusite na drugem delu telesa, saj so nekateri ljudje alergični na določene izdelke.

250929Četudi je izdelek označen kot primeren za ženske, ne pomeni, da je ne more uporabiti tudi moški. Pena za ženske je ponavadi nežnejša in zato bolj priporočljiva, saj so pene namenjene britju moških brad odišavljene kar lahko povzroči draženje in neprijeten občutek.

Če se brijete z britvico naj bo ta nova – bolj nova kot bo, boljši bo rezultat. Več razil kot bo imela, boljša je, saj ne le, da boste hitreje končali ampak bo tudi manj moteče za kožo.

Če boste britvico uporabljali večkrat jo uporabljajte samo za intimne predele in jo po vsaki uporabi očistite ter posušite! Ne puščajte je mokre, saj bo voda povzročila rjo na rezilih.

Raztegnite kožo! Če bo ohlapna imate večjo možnost za ureznine. Britvica bo svoje delo dobro opravila samo na ravnih površinah, zato s prosto roko, kožo dobro raztegnite in jo trdno držite. Začnite briti pod popkom, tako da kožo raztegnete tik nad predelom, ki ga želite obriti.

Brijte počasi in nežno!

Vedeti morate, da če boste dlake brili v smeri rasti dlak boste preprečili draženje kože in vraščene dlake, britje v nasprotni smeri rasti dlak pa vam bo omogočilo, da boste dlake lažje obrili. Če imate občutljivo kožo vam priporočamo britje v smeri rasti dlak, četudi traja veliko dlje.

Če želite britje opraviti hitro, neboleče in brez ureznin vam priporočamo brivnik. Z njim svojo frizurico lahko uredite kakor želite, saj ponavadi v kompletu prejmete več različnih nastavkov, ki vam omogočajo da dosežete prav vsak del, lahko nastavljate tudi dolžino in z malo ustvarjalnosti ustvarite celo kakšen vzorček.
Če želite urediti samo bikini linijo posezite po manjših brivnikih, narejenih prav za urejanje tega dela.

Spodaj si poglejte nekaj izdelkov s katerimi boste intimne dele uredili hitro in enostavno.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice