Težave z erekcijo. Kako jih rešiti?

Ljubezen in spolnost, Video prispevki

Danes bomo govorili o težavah, s katero se skoraj vsak moški spopade vsaj enkrat v življenju. To so težave z erekcijo. Na srečo, pa se s to težavo lahko zelo uspešno spopademo.

Če te zanima kako, beri naprej.

Statistika kaže, da se s težavami z erekcijo spopada vsak drug moški med  40. in 70. letom. S starostjo se tudi veča verjetnost, da bo imel moški erektilno disfunkcijo. Vseeno pa ni pa nujno, da je le-ta posledica starosti.

Kakšni so znaki težav z erekcijo?

Za erekcijo mora biti v penisu dovolj krvi. Torej, do težav z erekcijo pride, ko v penisu ni dovolj krvi, da bi ta stal pokonci. Lahko pa je samo premalo krvi, da bi bil penis ostal dovolj trd za kakršnokoli spolno dejavnost.

Pomembno je omeniti, da občasne težave z erekcijo niso nič nenavadnega in to še ne pomeni, da imaš erektilno disfunkcijo. Za občasne težave z erekcijo je lahko kriv stres, utrujenost, prekomerno uživanje alkohola in podobno.

Težava pa nastane, ko se ti to dogaja redno in tako negativno vpliva na tvoje spolno življenje.

Ali pomeni, da sem neploden, če imam težave z erekcijo?

Med neplodnostjo in težavami z erekcijo, ni povezave. Proizvajanje sperme namreč ni povezano z erekcijo. Za erekcijo je odgovorna kri v penisu, medtem ko je izliv sperme povezan z orgazmom.

Kaj povzroča težave z erekcijo?

Potrebno je poudariti, da motnja erekcije ni bolezen, ampak simptom. Torej se pogosto pokaže kot posledica neke druge težave. Te težave pa so lahko psihološke ali organske.

Psihološke težave

Če si mlajši in imaš težave z erekcijo, potem obstaja zelo velika verjetnost, da je vzrok psihološki. V tem primeru, ti najverjetneje ne bo pomagala nobena tabletka, krema, pumpica za penis ali kaj drugega.

Psihološke težave je težko reševati, predvsem zato, ker je ta problem zelo paradoksen.

Vzburjenje je precej kompleksen proces. Če imaš enkrat problem z erekcijo, te naslednjič skrbi, da se bo to ponovilo. In ta strah povzroči to, da se res ponovi. Pa čeprav ni nobenega razloga, da bi se.

Ko smo živčni se namreč sprošča adrenalin, ki krči žile. Posledično, gre lahko manj krvi v penis in zato ne pride do erekcije.

Organske težave

Motnja erekcije je lahko tudi zgodnji kazalec in opozorilni znak srčno - žilnih bolezni. Poleg tega pa na erekcijo lahko vplivajo tudi določena zdravila, operacije, droge, alkohol, kajenje.

Lahko pa gre povsem za mehansko težavo, ko na primer v penis ne more priti dovolj krvi ali pa ta ne ostane notri. Ravno zaradi tega, se je pametno posvetovati z zdravnikom in skupaj z njim najti zate najbolj ustrezno rešitev.

Kako rešiti težave z erekcijo?

Verjetno je najbolj znana rešitev modra tabletka.

Ampak ali veš, da obstajajo tudi druge rešitve, kot so pumpice za penis, obročki za penis, kreme, spreji in podobno?

Tabletke

Tabletke niso neka čudežna rešitev, ki bo pomagala vsakomur, ne glede na vse. Včasih moraš preizkusiti več različnih tabletk, da najdeš pravo.

Vse tabletke sicer delujejo na podoben način, razlikujejo se le po sestavinah. Veliko pomaga tudi to, da se zdravo prehranjuješ, saj prehrana vpliva na delovanje tabletk.

Na naši spletni strani, lahko najdeš široko ponudbo erekcijskih tabletk. Vse tabletke so narejene iz popolnoma naravnih sestavin in so tako prosto dostopne vsakomur.

Bolj močne tabletke, pa so klasificirane kot zdravila in njihovo uporabo lahko predpiše le zdravnik.

Pri uporabi zdravil za težave z erekcijo obstajajo določena zdravstvena tveganja, ki pa jih pri tabletkah iz naravnih sestavin načeloma ni.

Če bi rad izvedel več o uporabi tabletk za težave z erekcijo, pa lahko na našem blogu najdeš vse informacije, ki jih potrebuješ. Povezavo do članka pa najdeš TUKAJ.

Pumpice za penis

Če želiš s pumpico za penis reševati težave z erekcijo, ti bo najbolj pomagala pumpica BATHAMTE.

Izumil jo je John Oakes, za svojega prijatelja, ki si je poškodoval hrbtenico in se je pojavila težava z erekcijo.

Kar nekaj let je razvijal vodno črpalko za penis, ki je njegovemu prijatelju zelo pomagala. Leta 2006 je ustanovil podjetje Bathmate, njegove pumpice za penis pa so kmalu postal svetovno najbolj prodajana blagovna znamka črpalk za penis.

Tudi o tem več najdeš na blogu, ali pa si poglej YouTube video.

Obročki za penis

Obročki za penis so namenjeni temu, da v penisu dalj časa zadržijo kri. Posledično je erekcija močnejša in daljša.

Najbolj efektivni so, če lahko dosežeš vsaj delno erekcijo, v nasprotnem primeru pa si lahko pomagaš s pumpico za penis. Tako v penis ‘napupmpaš’ kri, obroček za penis pa jo potem tam zadrži.

Erekcijske kreme in geli

Uporaba erekcijskih krem in gelov je zelo preprosta. Kremo ali gel le vmasiraš v penis, kar lahko narediš tudi kot del predigre.

Delujejo tako, da spodbudijo kroženje krvi, kar da penisu večji volumen in trdoto. V naši trgovini lahko najdeš veliko izbiro krem in gelov in zagotovo boš našel tudi nekaj, kar ti bo pomagalo.



Injekcija

V primeru, da ti nič od naštetega ne pomaga, zdravnik lahko predpiše tudi uporabo intrakavernozne injekcije. Veliko moških sprva tako zdravljenje zavrača zaradi strahu pred zbadanjem igle v penis, vendar pa si hitro premislijo, ko vidijo, kako učinkovito je.

Prvo dozo vedno odmeri zdravnik, da te nauči, kako se uporablja. Potem pa to lahko narediš sam.

Kaj še lahko narediš?

Erektilna disfunkcija je lahko tudi posledica kajenja, prekomernega uživanja alkohola,  prekomerne teže, nezdrave prehrane in pomanjkanja gibanja.

Hrana, ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov, maščob in holesterola maši žile, zožane žile pa omejujejo količino pretoka krvi in posledično pride do težav z erekcijo. Raziskave tudi kažejo, da redna telesna aktivnost tudi pomaga pri impotenci.

Poleg tega, pa je veliko težav lahko psiholoških. Te je po eni strani najtežje rešiti. Pomaga pa, da se o tem pogovarjaš s svojim partnerjem, da sproti rešujeta probleme ter, da delaš na sebi in svojem mentalnem zdravju.

Poleg tega pa prav nič ni narobe s tem, če poiščeš pomoč pri psihologu. Včasih je prav to najboljša rešitev.

Lucija
bio_lucija

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: