Te vzburja poredno govorjenje med seksom?

Nasveti za boljši seks, Ljubezen in spolnost

Dirty talk ali erotični govor, znan tudi kot ljubezenski govor, umazani govor, je praksa uporabe eksplicitnih besednih zvez za povečanje spolne vzburjenosti pred in med (ali pa celo namesto) fizičnimi spolnimi aktivnostimi. Pogosto je del predigre in lahko vključuje podrobne erotične opise, spolni humor, ukaze in nesramne besede. Lahko se šepeta v partnerjevo uho, govori preko telefona ali piše v sporočila. Ko so partnerji ločeni drug od drugega in je fizična intimnost nemogoča, je lahko pomemben vidik virtualnega ali telefonskega seksa.

Nekateri ljudje imajo pomisleke, jim je nerodno in se jim zdi to neokusno. Drugi se srečajo z vprašanji kot so: Kaj naj rečem? Kaj moj partner želi, slišati? Kaj, če grem predaleč? Kaj pa, če si ne upam iti dovolj daleč? Kaj, če izpadem neumno? Naj samo glasno vzdihujem?

Resnica je, da je poredno govorjenje pogosto spregledan, a zelo močan vidik erotike. Aktivira domišljijo in osvobodi um. Ne gre pa zanemariti, da tako kot seks je tudi dirty talk nekaj kar je treba prilagoditi partnerju.

Če ste ponavadi bolj tihi med spolno aktivnostjo, se boste verjetno najprej morali naučiti slišati svoj glas. Sprostite se in pustite, da naredite kakšen vzdih, da izrečete kakšno besedo, pohvalo svojemu partnerju, ali mu zaupate svoje željo, morda za začetek glasno izgovorite njegovo ime ali pa mu kaj zašepetajte na uho.

Poglejmo si nekaj smernic:

Pred samim seksom povejte svojemu partnerju, kaj želite, da se zgodi med seksom, kaj želite storiti partnerju ali kaj želite, da partner stori vam. To poskusite čim bolj natančno, umazano opisati. Naprimer namesto da rečete “Ja, to mi je všeč.” recite “Ja, zelo mi je všeč, ko svojega tiča porineš tako globoko.”. Povejte partnerju, kako ste uživali v tem, kar je z vami počel v preteklosti, ali kaj si zamišljate, da bi lahko še skupaj počela.

To je še posebaj priporočljivo, če je vaš partner ženska. Kajti ženske so tiste, ki jih erotične zgodbice ponavadi bolj vzburjajo, in jim hkrati pomagajo, da kasneje to uporabijo v svoji domišljiji. Zato je knjiga 50 odtenkov sive tako uspešen hit med ženskami, veliko manj pa med moškimi. Medtem, ko moški prevladujejo v konzumiranju pornografije, saj ima njiho vzburjanje bolj neposredno vizualne sprožilce.

Uporaba čutov v govorjenju

Primer: “Hočem, da čutiš mojega tiča v sebi.” ali pa “Izgledaš tako seksi, ko si vzburjena.

Dominantna spolna čuta sta dotik in vid. Tako sta tudi eden najhitrejših načinov kako vzburiti partnerja, če jih uporabimo v govoru.

Ne pozabite, da ima vsaka oseba svoj besedni zaklad, svoje besede, ki jih preferira. Nekateri ljudje ne marajo preklinjanja, druge vznemirjajo psovke, tretji se rajše odločijo za besedo penis in vagina, kot za kurac in muca. Kaj pa beseda kurba in suženj? Katere besede vam gredo težje iz ust, katere besede so primerne za vašega partnerja?

Nekatere fraze so lahko težje sprejemljive na primer za ljudi, ki so vzgojeni v verski ali spolno zatirani kulturi. V takem primeru se pogovorite s svojim partnerjem. Povejte mu, da bi radi prineseli v vajino intimo malo umazanega govora, vendar pa ste rahlo sramežljivi in zaskrbljeni. Odkrito povejte svoje namene, zakaj si želite to storiti. Tako bosta drug drugemu dovolila ekspeimentiranje brez sramu, za boljše razmerje.

S svojim partnerjem boste dosegli povsem novo raven zaupanja in intimnosti, povečali vašo samozavest in celotno razmerje boste nadgradili na nepričakovane načine. Če ste preveč sramežljivi za tovrstne pogovore pošljite svojemu partnerju nekaj porednih sporočil in počakajte na njihov odziv.

Primeri umazanega govorjenja med seksom

Za vse, ki iščete nekaj uporabnih fraz za dirty talk, smo vam pripravili 3 kategorije: enostavni primeri, zahtevnejši primeri in ekstremni primeri.

Enostavni primeri, so namenjeni predvsem začetnikom, da spoznate sebe in svojega partnerja. S temi primeri boste ugotovili, če vam dirty talk odgovarja in če ste pripravljeni na naslednji korak.

  • To je čudovito dragi/draga.
  • Tako dobrega okusa si.
  • Ne moram čakati, da okusim tvoje ustnice.
  • Obožujem, kako me gledaš, ko si tako vznemirjen/a.
  • Vidim da uživaš.
  • Pridi in sedi v moje naročej.

Zahtevnejši primeri, so primerni za partnerje, ki so jim te situacije že poznane. Ali so se že znašli v taki sitacij s svojim partnerjem ali pa so se o tem prej pogovorili.

  • Všeč mi je, ko čutim tvojo muco.
  • Sprosti se, poskrbel bom, da ti pride.
  • Povej mi, kako zelo ti je všeč, ko te fukam.
  • Ali uživaš, ko me porivaš?
  • Izgledaš tako seksi.
  • Končaj v mojih ustih, želim si te okusiti.
  • Pridna punčka, hočem, da ti pride zame.

In tretja kategorija, ekstremni primeri. Tega vrjetno neboste počeli v prvem mesecu novega odnosa. Če se seveda oba strinjata s tovrstnimi besedami, potem se kar sprostita. Vendar ne pozabita zapreti vrat ali okna v spalnici ;)

  • Pokaži mi, kako mokra si, moja mala kurbica.
  • Povej mi, kdo je lastnik tega kurca.
  • Uporabi me kot svojo igračko.
  • Hočem, da me fukaš, dokler ne zbudiva sosedov.

Umazani pogovori so lahko tabu tema med partnerjema. Začnite z enostavnimi frazami, dajte času čas in opazili boste katere besede, in besedne zveze želite slišati, kaj lahko izrečete in kaj ustreza vašemu partnerju. Povprašajte vašega partnerja (ne med seksom seveda), kakšne so njegove fantazije in želje. Morda je na začetku lahko nekoliko neprijetno, vendar obstaja občutek svobode, ki prihaja s to besedno igro. Resnično lahko premakne dinamiko vašega spolnega življenja na enostavnejšo in ji daje trajnost.

Nič ni narobe, če menite, da teh besed ne morate izgovarjati, če se nočete slišati med seksom ali če to ne odgovarja vašemu partnerju. Osredotočite se na fizični seks, sprostite se, morda pa čez čas pridejo tudi besede in glasno vzdihovanje.

Lidija
Z veseljem raziskujem nove stvari, tako boš skozi moje članke odkril/a nov svet erotike. Združimo učenje in zabavo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice