Stimulacija prostate – kako začeti?

Nasveti za boljši seks

Si vedel, da G-točke nimajo samo ženske? Tudi ti jo imaš in z njeno stimulacijo - masažo prostate, boš doživel neverjeten orgazem!

Te zanima?

Moška G-točka je prostata in, čeprav je analni seks pri večini moških še vedno tabu, za stimulacijo te občutljive točke obstaja kar nekaj izdelkov, ki jih lahko uporabiš sam ali v paru.

Kaj je prostata?

Prostata je, kot oreh velika moška žleza v katero se iztekata oba semenovoda, proizvaja pa tudi 1/3 semenske tekočine, ki omogoča prehranjevanje semenčic in je eden najbolj občutljivih mest moškega telesa.

Z masažo prostate pa ne boš doživljal le dih jemajočih orgazmov, znanstveno je dokazano, da imajo moški, ki masažo prostate redno izvajajo manjše možnosti, da zbolijo za rakom prostate. Zakaj? Ker se na prostati lahko nabira semenska tekočina, kar ustvarja kopičenje bakterij, ki povzročijo nabrekanje. Seveda pa nastanek bolezni ni odvisen le od tega, če masažo prostate izvajaš ali ne.

Kako najdem prostato?

masaza-prostateProstata se nahaja med sramno kostjo in danko, na izhodu sečnega mehurja. Zatipaš jo lahko čez danko, najlažje s prstom ali kakšno analno erotično igračko. Ponavadi je lažje, če ti pri tem pomaga partnerica. Priporočamo vama uporabo lubrikanta, ki bo preprečil trenje in omogočil lažje drsenje.

Veliko heteroseksualnih moških ima glede masaže prostate pomisleke, saj po njihovem mnenju analni seks prakticirajo samo homoseksualci. Zapomni si – v analnih igricah uživa večina moških, saj je užitek odvisen le od tega, kje so občutljivi živčni končiči, pri spolni usmerjenosti pa gre za to s kom želiš imeti spolne odnose, z žensko ali moškim. To sta dve popolnoma različni stvari, tako da si lahko brez skrbi, analno eksperimentiranje ne bo vplivalo na tvojo spolno usmerjenost.

Kako začeti z masažo prostate?

Preden začneš raziskovati se pripravi. Uleži se na brisačo in pripravi lubrikant. Uporabiš lahko tudi rokavice, v nasprotnem primeru pa naj bodo tvoji nohti kratki, in gladki, saj lahko z njimi poškoduješ občutljivo tkivo. Prej tudi izprazni mehur.

Začni počasi, uleži se na hrbet in pod spodnji del hrbta namesti blazino, najlažji način je, da pokrčiš kolena. Začni z masažo mišic okoli analne odprtine in presredka (del med anusom in modi), to bo pomagalo sprostiti mišice in olajšalo penetracijo. Na prste nanesi lubrikant, potreboval ga boš nekoliko več. Ni potrebno hiteti, prst lahko vstaviš počasi, ko boš pripravljen in dovolj sproščen. Ko boš našel G-točko in ugotovil, če ti je tovrstna stimulacija všeč, lahko uporabiš tudi katero od analnih igračk.

Še podrobnejši opis korakov za začetnike:

  1. Lubrikant v obilju nanesi okoli anusa in na svoj prst.
  2. Kazalec počasi vstavi do prvega členka in se začni samozadovoljevati.
  3. Izvleci prst in ponovno nanesi lubrikant.
  4. Medtem ko se samozadovoljuješ, poskusi prst sedaj vstaviti do drugega členka.
  5. Ponavljaj koraka 3 in 4, dokler ne dosežeš tretjega členka kazalca.
  6. Ko je prst popolnoma vstavljen, poišči zaobljeno kepo, približno 4 cm globoko v anusu in navzgor proti korenu penisa. To je prostata.
  7. Z blazinico prsta nežno masiraj prostato s krožnimi gibi sedem do deset sekund. Na prostato lahko tudi nežno pritisneš in zadržiš pritisk do 10 sekund, spet z blazinico prsta ne pa z njegovo konico, saj se lahko poškoduješ.

Kakšno korist ima masaža prostate?

Študije, ki so preučevale masažo prostate so bile zelo majhne in niso bile odločilne ali je masaža prostate resnično koristna. Zdravniki je s tem razlogom morda ne podpirajo.

Vseeno pa določene skupine moških žanjejo koristi masaže prostate.

Masaža prostate lahko olajša naslednje simptome:

  • Boleča ejakulacija (Masažna terapija lahko olajša blokade tekočine v vašem reproduktivnem sistemu).
  • Erektilna disfunkcija (Pred sodobnejšimi možnostmi zdravljenja so moški uporabljali masažno terapijo in stimulacijo prostate za zdravljenje erektilne disfunkcije).
  • Pretok urina (Prostata obdaja vašo sečnico. Ko se otekanje in vnetje v prostati povečujeta, lahko prostata začne ovirati ali celo prekine pretok urina. Če vam masaža prostate pomaga odpraviti nekaj otekline, se vam lahko pretok urina izboljša).
  • Prostatitis (Prostatitis ali vnetje prostate je velika težava, ki jo povzroča majhna žleza. Preden so bili na voljo antibiotiki in bolj specializirano zdravljenje, je bila masaža primarno zdravljenje prostatitisa).

Ali obstajajo tveganja povezana z masažo prostate?

Medicinska skupnost ne daje velike podpore masaži prostate. Vendar je moškim v olajšavo, če uporabljajo samo to možnost zdravljenja ali pa jo uporabljajo še z drugimi možnostjo zdravljenja. Moški običajno uporabljajo oboje, masažno terapijo in antibiotike.

Premočna masaža prostate lahko morda poslabša vaše simptome.

Moški, ki izvajajo masažo prostate brez kakršnega koli formalnega treninga oziroma se ne seznanijo z navodili in pravilno uporabo, lahko resno škodujejo svojemu reproduktivnemu sistemu.

Danes je na voljo več elektronskih masažerjev

To pa zato, ker je stimulacija prostate lahko nekaterim moškim zelo prijetna.

Analni orgazem

Dosežeš ga lahko z analno stimulacijo in s stimulacijo prostate. Moški ga težko opišejo, toda občutek naj bi bil veliko boljši od običajnega orgazma. Čuti se kot počasno stopnjevanje, kot se ga občuti običajno pred navadnim orgazmom, vendar traja dlje in postaja vse bolj intenzivno.

Moški se po njem počutijo evforično, lahko pa vzbudi tudi veliko čustev zato se morda kateri od njih po njem tudi zjoče - kar seveda ni nič kaj takega oz. sramotnega. Lahko se počutijo tudi ranljivo ampak občutek je res neverjeten. To je povsem drugačen občutek, kot si ga vajen pri običajnem orgazmu.

stimulator-prostateKaj so stimulatorji prostate?

Stimulaciji prostate so namenjene različne igračke, tako vibracijske kot take, ki ne vibrirajo.

Katere so boljše?

Odvisno kaj ti najbolj ustreza. Stimulatorji prostate so igrače oblikovane tako, da zadanejo moško G-točko, na voljo pa so v različnih oblikah, največ je takih, ki imajo zaobljeno konico.

Za začetek ti priporočamo, da preizkusiš tiste, ki ne vibrirajo, ko pa se boš navadil občutka, lahko za še več stimulacije uporabiš vibracijske. Da bo začetek lažji izbiri manjšo igračko, ki jo boš lažje vstavil.

Oblike igrač so različne, vsem pa so skupne stimulacijske izbokline, ki tvoj užitek še povečajo. Te igračke najdeš v kategoriji analnih stimulatorjev, analnih čepov in analnih kroglic.

Kako izbrati pravega?

Za začetnike priporočamo manjše stimulatorje, ki so preprosti in enostavni za vstavljanje in so odlični za vse, ki se tovrstne stimulacije nekoliko bojijo. Priporočamo ti tega.

Ko se boš občutku privadil, lahko stopiš korak naprej in izbereš nekoliko večji stimulator ali takega z močnejšimi vibracijami. Za naslednjo stopnjo priporočamo vibrator LELO Loki.

Močnejši in veliki stimulatorji z večjim premerom pa so primerni za izkušene uporabnike, ki masažo prostate izvajajo že dlje časa. Na tej stopnji lahko začneš z eksperimentiranjem in preizkušanjem različnih velikosti, premerov in načini vibriranja. Za izkušene uporabnike priporočamo vibrator LELO Hugo.

Premagaj tabuje, preizkusi masažo prostate in doživi nore orgazme!

Stimulatorje iz naše ponudbe si lahko ogledaš spodaj.

Da pa boš na tekočem z vso našo vsebino, ki jo pripravljamo zate, ti predlagam, da nam slediš na družbenih omrežjih.

Aktivni smo tako na Facebooku kot na Instagramu, na YouTube kanalu pa si lahko pogledaš zanimivo in tudi poučno video vsebino.

Barbara
bio_barbara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice