Povečajte spolno slo z afrodizijaki

Erotične igračke

Afrodiziak je že več stoletij znana sestavina, ki pomaga povečati libido oziroma spolno slo in katere ime izhaja iz imena starogrške boginje Afrodite. Njegova uporabnica je bila že slavna Kleopatra, ki je svoje ljubimce zapeljevala s poznavanjem različnih vonjev in dišav in jih s tem obenem pripeljala na rob pogube.

Uporaba afrodiziaka je bila zelo priljubljena tudi v stoletjih, ki so sledili in ker so bili mnogi med njimi škodljivi, so jih v današnjem času nadomestili afrodiziaki kot so Viagra in predvsem različna hrana. Na podlagi tega danes poznamo dve osnovni vrsti afrodiziakov, in sicer tiste, ki jih lahko vonjamo, otipamo in začutimo in se imenujejo psihofiziološki ter na notranje, ki izvirajo iz različnih ljubezenskih napojev, hrane in pijače. In kateri afrodiziaki so danes najbolj priljubljeni pri povečanju spolne sle? Brez dvoma lahko trdimo, da se na vrhu te lestvice nahajajo slastne jagode s smetano, ki že s svojim videzom v marsikomu prebudijo poželenje, sledijo pa jim artičoke.

Kot afrodizijak delujejo tudi nekatere druge vrste sadja in zelenjave, in sicer so dvigovanje spolne sle poleg paradižnika pripisali tudi belušem, grozdju, mangu, bananam in sladkemu medu, ki je simbol razmnoževanja zaradi svojega nastanka. Seveda pa ne smemo pozabiti na čokolado. Strokovnjaki trdijo, da na spolno slo vpliva vse kar je sladko, sicer pa so mnogi prepričani, da afrodiziaki bolj kot s fiziološkega vidika vplivajo s pshiloškega. Kar je popolnoma razumljivo, glede na to, da tako kot seks, tudi hrana vzbuja dobro počutje in poželenje zlasti, če izgleda seksi. Željo po seksu naj bi povečevale tudi nekatere začimbe. Peteršilj je predvsem odličen afrodiziak za ženske, saj ugodno vpliva na počutje ter splošno zdravje, janež vsebuje sestavine podobne estrogenu in je dober tako za ženske kot za moške, omenimo lahko tudi česen, rožmarin in meto. Alkohol sicer velja za enega izmed najbolj znanih afrodiziakov, s katerim lahko povečate spolno slo, toda ima en negativen učinek, in sicer zmanjšuje zmožnosti za sam spolni odnos.

Da bo razpoloženje v spalnici bolj vroče, lahko uporabite vsem dobro poznano špansko muho, ki bo povečala libido. Gre za afrodiziak, ki ga uporabljajo tako moški in ženske in ki je zaradi svoje priljubljenosti na voljo tudi v številnih različnih sadnih okusih. Nekaj kapljic v pijačo in partner se vam ne bo mogel upreti. Še en odličen afrodiziak so dišave in različna eterična olja, ki prebudijo poželenje in delujejo stimulativno. Nihče se ne more upreti nekomu, ki lepo diši. Vanilija, jasmin, vonj po vrtnicah in cimetu ali pačuli bodo zbudili strast in poskrbeli za popestritev vašega ljubezenskega življenja.

Danes je na trgu že zelo pestra izbra različnih pripomočkov za povečanje spolne sle. Svoj libido tako lahko prebudite z različnimi mazili, tabletami in prehranskimi dopolnili, ki so primerna tako za moške kot tudi za ženske, ki si želijo prebuditi strast in poželenje.

Toda preden se odločite za uporabo katerega izmed njih preberite navodila in se po potrebi posvetujte z zdravnikom, nekatera med njimi imajo namreč lahko neprijetne posledice.

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: