So seks igračke sploh varne?! To moraš slišati!

Nasveti za boljši seks

Seks igračke in njihova proizvodnja niso regulirani, kar pomeni, da ni nadzora nad tem, iz kakšnih materialov so igračke narejene in ali so sploh varne. Ker ni regulacije, boš danes izvedel, na kaj moraš biti ob nakupu še posebej pozoren, da bodo tvoje seks igračke zares varne.

Nekatere seks igračke so porozne

Ena najbolj pomembnih stvari, na katere moraš biti pozoren, je material. Najbolj važno je, da material ni porozen. Porozni materiali so tisti, ki imajo na površini mikroskopske luknjice. Te so ravno prave velikosti, da si svoj dom v njim naredijo bakterije, plesen in umazanija. Take igračke je praktično nemogoče očistiti in razkužit, zato ob uporabi svoje telo po nepotrebnem izpostavljaš potencialnim okužbam in vnetjim.

To je lahko še posebej problematično pri igračkah, ki so namenjene penetraciji. Torej kakšni dildi, vibratorji, analni čepki itd. Materiali, ki se jih pri nakupu teh igračk izogibajte so jelly, guma, PVC in vinil. Če take igračke vseeno uporabljaš, je pametno, da čez njim namestiš kondom.

Izogibaj se: jelly, guma, PVC, vinil

Seks igračke iz varnih materialov

ftalati

Neporozni materiali so silikon, steklo, kovina in ABS plastika. Take igračke niso samo varnejše, temveč so tudi bolj kvalitetne. To pomeni, da ti bodo služile neprimerljivo dlje časa.

Na splošno je večina modernih igračk že tako ali tako narejenih iz teh materialov.

Varni materiali: silikon, steklo, kovina, ABS plastika

Moje igračke niso varne, kaj pa sedaj?

Kaj se zgodi, če uporabljamo igračke, ki so porozne? Ali pa tiste, ki vsebujejo ftalate?

Zagotovo si sedaj misliš kaj v smislu “No, jaz že 10 let uporabljam jelly dildo, pa sem še kar zdrav.”

S temi stvarmi je podobno kot pri kajenju. Vsi poznamo kakšnega gospoda, ki kadi že od svojega šestega leta, pa je pri svojih 90. še vedno zdrav. Ampak to vseeno ne pomeni, da cigareti niso škodljivi.

Eni ljudje so na škodljive vplive manj občutljivi kot drugi. Nekdo bo mogoče celo življenje uporabljal na pol očiščen gumijast dildo, pa ne bo imel nobenih težav, spet nekdo drug pa ima vnetje že samo ob misli na seks.

Kaj sploh so ftalati?

V zadnjem odstavku so omenjeni ftalati, ampak kaj to sploh pomeni?

Ftalati so kemikalija, ki poveča elastičnost plastike. Uporablja se takrat, kadar želimo, da je nek izdelek bolj fleksibilen ali transparenten.

V otroških igračah so ftalati na primer strogo prepovedani. Raziskave namreč kažejo, da ftalati lahko povzročajo astmo, raka na prsih, diabetes tipa 2, težave v nevrološkem razvoju, težave z reproduktivnim zdravjem in podobno.

Seks igračke pa seveda niso regulirane, zato tudi uporaba ftalatov ni prepovedana. Jih pa vseeno uporablja čedalje manj proizvajalcev. Izda jih močan vonj, najdeš pa jih v poceni seks igračkah.

seks igračke iz varnih materialov

Če so med tvojimi igračkami take, ki vsebujejo ftalate, z njimi uporabljaj kondom ali pa jih zamenjaj za nove igračke iz silikona, kovine, stekla ali ABS plastike.

Naj bo to tvoj izgovor za nakup novih seks igračk!

Vse omenjene igračke iz različnih materialov najdeš v naši spletni trgovini in fizičnih trgovinah v Ljubljani. Ne pozabi nam tudi slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: