Skrivnosti steklenih dildov

Erotične igračke

Stekleni dildi? Hm, pa so sploh varni? Kako pa so narejeni? Se ne bodo zlomili in me poškodovali? Zakaj bi pa imela steklen dildo? Vse to so vprašanja, na katera bomo odgovorili in še več, saj so stekleni dildi vedno bolj priljubljeni pri obeh spolih.

Zakaj so stekleni dildi tako popularni?

Naštejemo vam lahko več kot le nekaj razlogov zakaj:

  • So vzdržljivi in trajni, stekleni dildi se ne izrabijo kar tako
  • So higienski in ne ne vežejo neprijetnih vonjav ter se izjemno lahko očistijo
  • Čutni občutek gladkega stekla na najbolj intimnih in občutljivih delih telesa je neprimerljiv
  • Trdnost stekla pomaga in poveča moč orgazma
  • So idealni za stimulacijo G-točke
  • Odlično se odzivajo na toplotne spremembe, kot je segrevanje in hlajenje, kar poveča moč užitka
  • Stranke povejo, da je steklen dildo nujno potreben v posteljnih igricah in se ga nikoli ne boste naveličali
  • Izgledajo čudovito, nekateri jih celo postavijo na vidno mesto, saj njihova estetska vrednost olepša cel prostor
  • Ker bo steklen dildo ostal skoraj za vedno, dolgo po tem, ko boste vse ostale igračke že izrabili in zavrgli, nič ne more preseči vrednosti steklenega dilda

Vsak je drugačen

Vsak steklen dildo je malce drugačen od zadnjega. To pa zato, ker je večino didlov iz stekla potrebno narediti ročno. Tako je, vsak steklen dildo je posebej narejen s človeško roko, kar zagotavlja kakovost in vrednost. Niti dva nista povsem enaka, kaj ni to super? Vsak steklen dildo je svoja umetnina, ki jo lahko pokažete vsem.

Kaj pa cena?

Steklen dildo s spiralo in pikamiRes je, stekleni dildi niso najcenejši, že zaradi vrednosti samega materiala ter seveda, ker so narejeni ročno. Poleg tega pa je pomembno vedeti, da večina steklenih dildov ni narejena iz navadnega stekla, temveč so izdelani iz borosilikatnega stekla.

Borosilikatno steklo je najkakovostnejše in najbolj vzdržljivo steklo, ki je do 10-krat boljše od drugega stekla. Borosilikatno steklo ne poči pod visokimi in nizkimi temperaturami, zato je varno za uporabo pri seksu. Navadno steklo bi bilo nevarno za uporabo, zato je borosilikatno steklo edino primerno za erotične igračke. Dildi, narejeni iz stekla so povsem varni za uporabo pri seksu, saj steklo, iz katerega so narejeni, ni navadno steklo. Steklo je trdno, lahko za čiščenje in se ne bo razbilo ter ima veliko daljšo življenjsko dobo kot večina drugih materialov.

Povsem varni

Verjetno ste pomislili: Ali ni steklo nevarno? Dildi, narejeni iz borosilikatnega stekla se ne bodo razbili v vašem telesu in vam tako povzročili poškodbe. Z normalno uporabo bo vaš stekleni dildo zdržal izjemno dolgo časa, tudi lažje udarce ob posteljo ali na tla bo izdržal. Seveda, če ga spustite z dovolj velike višine ali namerno udarite ob trd predmet, se dildo lahko razbije, okruši ali odlomi. Če se vam zgodi, da se dildo razbije ali le okruši, ga tako nehajte uporabljati, saj je uporaba takega dilda nevarna za vaše zdravje.

Steklen dildo Gildo

Alergije

Ljudje imamo alergije na veliko različnih materialov, vendar ima tukaj steklo ponovno veliko prednosti pred drugimi materiali. Steklo, iz katerega so dildi izdelani, je 100% neporozno, kar pomeni, da ne prevzamejo nobenih vonjev, ne vpijajo tekočin in so nasploh lahko za čiščenje in sterilizacijo. Samo topla voda že opravi osnovno čiščenje povsem zadovoljivo. Steklo je tudi hipoalergensko, kar pomeni da je primerno za uporabo  ne glede na to, katere druge alergije mogoče imate. Barva in dekoracije samih dildov so v večini primerov v notranjosti stekla, tako da ni nobene težave s kakršnimikoli kemikalijami.

Segrevanje in hlajenje steklenega dilda

Borosilikatni stekleni dildi so povsem varni tudi, ko so izpostavljeni večjim temperaturnim razlikam. Tako visoke, kot nizke temperature dildi zadržijo dlje kot druge igračke. Nekaj napotkov za varno segrevanje in ohlajanje dildov:

  • Ogrejte dildo s toplo vodo iz pipe (direktno ali natočena v posodo). Nekaj minut bi moralo zadostovati, odvisno od velikosti samega dilda. Uporaba vode iz pipe zagotavlja enakomerno razporeditev toplote in posledično zadovoljstvo in udobje ob uporabi.
  • NIKOLI ne dajte steklenega dilda v mikrovalovko ali pečico. Dildu po vsej verjetnosti ne bo nič, vendar za vas ne bo nič kaj prijetno. Dotik z izjemno vročim delom dilda, ki ste ga segreli v mikrovalovki ali pečici je namreč izredno boleč, tudi če ga brez problema držite v rokah (problem predvsem pri mikrovalovkah, ki lahko ustvarijo vroče točke, medtem ko je drugi del predmeta relativno hladen).
  • Dildo lahko ohladite s hladno vodo iz pipe ali ledeno vodo. Ne postavljajte pa ga v zamrzovalnik. Dildu kot pri visokih temperaturah verjetno ne bo nič, vendar se mrzli predmeti prilepijo na tople, vlažne predele kože z izjemno lahkoto. Kot v filmu Butec in butec, le veliko bolj boleče, saj se gre za vaše intimne predele.

Zakaj pa bi potem sploh segrevali ali hladili steklen dildo?

Večina od nas sploh ne pomisli na eksperimentiranje s temperaturo, ko se igramo z erotičnimi pripomočki, predvsem zato, ker večina igračk ni primerna za take eksperimente. Borosilikatni dildi pa so kot nalašč za to!

Toplina nam prija in je nasploh udobna in vabljiva. Katerikoli del telesa se dotaknete s toplim dildom bo hitro postal bolj občutljiv. Toplota pomaga delu telesa, ki ste se ga dotaknili, da je bolje prekrvavljen, kar zagotavlja povečan užitek. Vaši naravni lubrikacijski sokovi se bodo hitreje proizvajali in zagotovili bolj udobno izkušnjo.

Hladen dotik na ogreto mesto vas bo gotovo prijetno požgečkal. Hladen dotik bo pomiril živčke pod kožo in umiril dotok krvi. Hladen dildo je izjemen kot zaviralec klitorisnega užitka. Veliko žensk lahko postane preobčutljivih po orgazmu in lahen dotik s hladnim steklenim dildom vas bo takoj pripravil na nadaljevanje.

Kako pa je z lubrikantom?Dildo No. 17

Uporaba lubrikanta je priporočljiva z vsemi erotičnimi pripomočki in seveda tudi pri spolnem odnosu. Ker so stekleni dildi neporozni, je primeren praktično vsak lubrikant, saj dildo nobenega ne absorbira. Zato boste lahko ugotovili, da porabite tudi manj lubrikanta, kot bi ga z dildom iz drugega materiala. Seveda ob prvih uporabah zagotovite več lubrikanta za bolj tekočo uporabo. Lubrikanti z bazo na vodi so verjetno še najboljša izbira za steklene dilde.

Za konec še nekaj o čiščenju

Čiščenje in skrb za vaš stekleni dildo je povsem enostavna stvar. Skrbite zanj (in za druge erotične igračke v vaši kolekciji) pravilno in nagradil vas bo z leti užitkov. Nekaj namigov:

  • Očistite ga lahko s prav za to namenjenimi čistili. Sledite navodilom
  • Očistite ga lahko z navadnim milom za roke ali čistilom za posodo, le poskrbite da ga potem dobro sperete pod tekočo toplo vodo.
  • Večino steklenih dildov lahko očistite tudi preprosto v pomivalcu posode, skupaj z drugo posodo. Splaknite ga s toplo vodo po končanju, da na njem ne ostanejo sledi čistila.
  • Če vašega steklenega dilda že dolgo niste uporabljali (joj, kaj zamujate!) ga pred ponovno uporabo sperite s toplo vodo, samo da ste prepričani.

Ko končate z uporabo, stekleni dildo shranite v škatlici ali v drugem mehkem prostoru, da se vaše igračke ne udarjajo med sabo in se s tem poškodujejo. Seveda ga lahko pustite tudi na vidnem mestu in se z njim postavite.

Konec koncev je vsak prav posebna, unikatna umetnina, ki se je ne smete sramovati, temveč jih je potrebno občudovati. Najdete jih tudi v naši trgovini:


Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice