Self love malo drugače

Ljubezen in spolnost

Self love oziroma ljubezen do sebe je postalo nekaj o čemer se zadnje čase veliko govori. In se mi zdi, da sedaj že vsi dobro vemo, da če sebe nimaš rad, boš težko imel rad koga drugega ...

Je pa to veliko lažje reči, kot pa to zares narediti. Obstaja veliko knjig, člankov in podobno, ki ti z nasveti pomagajo, da prideš do tega, da začneš imeti rad sebe.

Lahko si vsako jutro v ogledalu govoriš afirmacije, najdeš si hobije, ki te osrečujejo, vsak dan delaš na sebi in se zavedaš, da si zaslužiš srečo.

Ampak danes ne bom govorila o stvareh, ki jih že vsi poznate. Raje bi se osredotočila na nekaj, kar skoraj nikoli nihče ne omeni. No, pa saj verjetno lahko kar ugibaš kaj bom povedala, glede na to, da gledaš naš video ;)

O čem bom govorila?

Govorila bom o tem, kako spolnost, seks in masturbiranje lahko vplivajo na nas in naše počutje.

Dejstvo je, da smo ljudje seksualna bitja. Sicer nas včasih hočejo prepričat, da nismo oziroma, da je s tem nekaj narobe. Ampak, če malo pobrskamo po zgodovini, nam je hitro jasno, da je želja po spolnosti nekaj, kar nas spremlja že od vsega začetka.

Dandanes pa smo socializirani tako, da o določenih aspektih spolnosti ne upamo preveč na glas govoriti, po drugi strani pa smo bombardirani s seksom iz vseh strani. Zato živimo v svetu, kjer ženske še vedno ne upajo priznat, da masturbirajo, moškega pa čudno gledamo, če reče, da tega ne dela.

Spolnost je še vedno tabu

To, da naše spolne nagone zatiramo se ponavadi slabo konča. Ne bom izpostavljala nobenega specifičnega primera, ampak če malo pogledamo okrog sebe, hitro lahko vidimo, kaj se dogaja po svetu v raznih skupnostih in sektah, kjer je seks tabu. Ko neko stvar tako stigmatiziramo je rezultat navadno ravno nasproten od tega, kar želimo doseči.

Zato se nehajmo pretvarjati, da je seks nekaj umazanega in slabega. In da s tem, ko masturbiraš, delaš slabo. Raje se o tem odprto in konstruktivno pogovorimo.

To, da spoznavaš svoje telo in spoznavaš, kaj ti je všeč ima lahko več pozitivnih učinkov, kot si misliš.

Pozitivni učinki masturbacije

Pozitivnih učinkov masturbacije je veliko. Tako pri moških kot pri ženskah lahko pripomore k boljšemu spanju, krepi imunski sistem, zmanjšuje stres in spodbuja delovanje možganov.

Pri ženskah lahko celo pomaga pri blaženju nekaterih simptomov menopavze. Pri moških pa lahko pomaga, če imajo težave s prehitrim izlivom ali pa z ohranjanjem erekcije. Uporaba stimulatorjev prostate, ki to spolno žlezo masirajo, pa lahko celo pripomore k preprečevanju nastanka raka na prostati.

Bi pa tu še omenila, da masturbacija ni nujno rešitev za vse tvoje težave. Tako kot z vsako stvarjo, tudi s tem ne smeš pretiravat. Vsake stvari je lahko preveč in masturbacija tukaj ni nobena izjema. In prav nič sramotnega ni, če moraš poiskati pomoč, ker masturbiraš preveč. Če si na tej točki, da ti masturbacija ni več prijetna, ampak se ne moreš ustaviti, je to definitivno znak, da si poiščeš pomoč.

O raznih pozitivnih straneh masturbacije, pa tudi težavah, do katerih lahko pride sem že veliko govorila v tem videu, tako da, če te zanima več o tej temi, si ga poglej.

Vse več ljudi uporablja seks igračke

Uporaba seks igračk je v zadnjih letih, delno tudi zaradi epidemije in posledične karantene, zelo narasla. Nekatere raziskave so celo razkrile, da imata kar dve od treh žensk doma vibrator. In tudi moški prav nič ne zaostajajo. Tudi zelo veliko parov uporablja vibratorje in poroča, da je njihov seks še toliko boljši. Ne samo zaradi igračk samih, ampak ker se kar naenkrat tudi več pogovarjajo o spolnosti.  

Igračke so tudi odličen način za popestritev vsakdana, pa če jih uporabljaš sam ali pa s partnerjem. Nikoli ne moreš reči, da ti je bedno, ko imaš tako dobre orgazme. Tako da, ne se prikrajšati za te lepote življenja ;)

Drugače pa, če še ne veš, najboljšo in največjo izbiro igračk za odrasle najdeš v spletni trgovini Svet Užitka in pa v naši fizični trgovini v Ljubljani! Če pa imaš kakršnakoli vprašanja, nas lahko vedno pokličeš ali pa kontaktiraš na družbenih omrežjih.

Lucija
bio_lucija

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: