Poletje in njegov vpliv na tvoje spolno življenje

Ljubezen in spolnost

Poletne dogodivščine, poletna zabava, poletna romanca - poletje skriva nekaj, kar nas vse še bolj navduši nad ljubeznijo.

Morda se v poletnih mesecih počutiš bolj živahno, pa ne veš, zakaj. Res se zdi, da nas vročina in sončni žarki spodbudijo in poženejo naše motorje. Pa vendar povezava med poletjem in našim libidom ni tako preprosta.

Naše telo je zanimiv in kompleksen aparat, na njegovo delovanje pa vpliva mnogo faktorjev. Te zanima, zakaj nam poletje in visoke temperature poženejo kri po žilah? Sonce namreč ni le placebo učinek. Znanstveno dokazano je, da je naše spolno življenje poleti najbolj pestro.

Vitamin D vpliva na tvoj libido

Vsi vemo, da je vitamin D pomemben za naše splošno zdravje. Prav tako pa igra pomembno vlogo pri libidu.

Raziskava Medicinske univerze v Grazu v Avstriji je dokazala, da imajo moški, ki imajo v krvi večjo količino vitamina D, tudi višji nivo moškega spolnega hormona - testosterona.

Prav tako nizke količine vitamina D pri ženskah preprečujejo visoko produkcijo estrogena, ženskega spolnega hormona.

Vitamin D telo najlažje prejme z direktno izpostavljenostjo kože sončevim žarkom. Prav tako pa ga lahko zaužiješ z uvedbo mastnih rib in mesa v svojo dieto.

Če ti to ne ustreza, pa vseeno želiš višji libido, pa se obrni na nas in preveri našo ponudbo naravnih in varnih prehranskih dodatkov za višanje libida.

Serotonin in spolnost poleti dosežeta svoj vrhunec

Sončeva svetloba nas res izpostavi vitaminu D, poleg tega pa na nas pozitivno vpliva tudi na mnogo drugih načinov.

Zaradi večje izpostavljenosti soncu se poleti zviša tudi količina serotonina v našem telesu. Gre za hormon sreče, ki nam pomaga izkusiti užitek - na mnogo načinov ;).

S tem, ko se dvignejo naši nivoji serotonina, se počutimo bolj živahno in smo pogosto pripravljeni na avanture in raziskovanja novih užitkov v postelji.

To je odlična priložnost, da s partnerjem preizkusita novo erotično igračko. Seveda pa si lahko našo ponudbo vibratorjev, dildov, masturbatorjev, stimulatorjev prostate, drugih analnih igračk ter še več izdelkov ogledajo tudi samski. Zagotovo se bodo izkazale!

Poletna oblačila povečajo poželenje

Višje kot so temperature, manj slojev oblačil nosimo. S tem kožo še bolj izpostavimo že omenjenemu vitaminu D.

Poleg tega pa imajo kopalke, kratke hlače, obleke in druga poletna garderoba na partnerja podoben efekt, kot na primer erotično perilo.

Če opazuješ svojega partnerja, kako kosi zelenico brez majice, ali pa se po vrtu sprehaja v kratkih hlačah, to zagotovo požene kri po tvojih žilah.

Poletje in vročina: prijatelj ali sovražnik seksa?

Raziskave so pokazale, da ljudje, ki živijo v toplih krajih, seksajo bolj pogosto kot tisti, ki živijo v hladnejših podnebjih. Temperatura tako zagotovo vpliva na naš libido.

Vendar je ista raziskava ugotovila tudi, da se kar 35% posameznikov, živečih v toplem območju, spolnim odnosom izogiba ravno zaradi vročine. Pot, sončne opekline, slana koža, visoke temperature ter druge poletne preglavice marsikoga torej odvrnejo od seksa.

Še vedno pa se najdejo načini, kako uživati v bližini partnerja, ko se temperature povzdignejo nad 30°C.

Spolnosti se posvetita zjutraj, preden temperature močno narastejo, ali pa se užitkom prepustita v vodi. Tako se lahko skupaj ohladita pod tušem, v bazenu, jezeru ali morju. Pazita le, da se umakneta javnim očem in se tako izogneta globi.

Vlogo igrata tudi biologija in evolucija

Ali veš, da obstaja tudi biološki razlog, zakaj smo ljudje poleti bistveno bolj poželjivi?

Naše tretje oko, ki sliši tudi na ime pinealna žleza, se nahaja v naših možganih. Naloga te žleze je izločanje spalnega hormona melatonina. Melatonin pa, poleg tega, da nam pomaga spati, zavira naše spolne hormone. Ko naše oči poleti pričnejo zaznavati več sončeve svetlobe, pinealni žlezi sporočijo, da ne rabi več proizvajati tolikšnih količin melatonina, kot pozimi.

Manj melatonina pa posledično pomeni več spolnih hormonov, ki višajo naš libido.

Pogosto se ta proces prične že spomladi, testosteron pri moških in estrogen pri ženskah pa svoj vrh dosežeta pozno poleti oziroma v začetku jeseni.

Ne le ljudje, tudi vsa ostala bitja v živalskem kraljestvu se poleti z ljubeznijo ukvarjajo bolj, kot v katerem koli drugem delu leta. Poleg tega, da imajo živali poleti zaradi izobilja hrane največ energije za iskanje partnerja in parjenje, paritvene sezone poleti in zgodaj jeseni vodijo tudi v pomladanska kotenja. Mladički lahko tako do naslednje hude zime odrastejo in se okrepijo, zaradi česar imajo več možnosti za preživetje.

Tudi ljudje smo ohranili to evolucijsko prednost do današnjih dni, zato nas poletje še toliko bolj razvname.

Če imaš kakršno koli vprašanje, smo ti vedno na voljo preko e-maila, telefona, chata ter na družbenih omrežjih - Facebooku in Instagramu. Oglasi se nam, vprašaj, napiši komentar.

Za še več zanimive vsebine iz sveta spolnosti in erotičnih igračk, pa se lahko naročiš tudi na naš YouTube kanal.

Aneja
bio_aneja

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: