Osebni prevzem in dostava v času ukrepov za zajezitev virusa

Nasveti za boljši seks

Situacija z virusom je zelo resna. Ker želimo, da vsi skupaj čim manj zapuščamo domove in res ostajamo notri, smo se odločili, da za vsaj 14 dni zapremo naš razstavni salon v Ljubljani.

Skladišče zaenkrat deluje nemoteno, tako da bodo vsa naročila oddana preko spleta poslana v najkrajšem možnem času.

Ker želimo, da ne hodiš v trgovino, ampak raje naročiš varno, preko spleta, smo se odločili, da s kodo DOSTAVA znižamo mejo za brezplačno poštnino iz 60€ na 20€.

Naročilo lahko oddaš tudi preko e-maila info@svetuzitka.com, preko chata na naši strani ali na telefonski številki 080 34 08.

Pošta Slovenije in GLS, ki dostavljata naše pakete, sta omogočila brezkontaktno sprejemanje paketov, tako da lahko paket prevzameš brez tveganja okužbe.

Prav tako imaš veliko možnosti za plačilo naročila v naprej: preko UPN, kartice ali Paypala. S plačilom v naprej si zagotoviš, da paket res prevzameš brez stika s kurirjem.

Vsi skupaj se potrudimo in se 14 dni res držimo navodil, da trenutno stanje čimprej mine in se vse vrne v stare tire.

Najboljše prakse pri naročanju paketov v času epidemije korona virusa

Dobavni roki izdelkov

Naše skladišče obratuje normalno. Dobave blaga zaenkrat niso motene (vsaj ne v večji meri), se pa situacija spreminja večkrat dnevno, zato lahko pride do kakšne zamude. Poskrbeli bomo, da bodo dobavni roki kar se da kratki in taki, kot ste jih vajeni.

Kako lahko prevzamem naročene izdelke

Osebni prevzem do nadaljnega ni možen, zato lahko pri zaključku nakupa izberete zgolj dostavo na dom z izbrano dostavno službo (Pošta Slovenije ali GLS). Odlična možnost je vsekakor tudi dostava na izbrani paketomat. Seznam paketomatov Pošte Slovenije in seznam GLS paketomatov.

Kako lahko plačam naročene izdelke

Predlagamo, da svoje naročilo plačate vnaprej. To lahko storite z nakazilom na naš TRR (spletna banka, mobilna banka, ipd.), s plačilom preko PayPala ali s plačilno kartico (MasterCard, Visa). Na ta način boste paket zagotovo dobili dostavljen na dom, hkrati pa se boste izognili osebnemu stiku z dostavljavcem.

Kako naj ravnam ob dostavi naročila

Najlažje in najbolj varno je, da naročilo plačate vnaprej. Tako pri dostavi oz. prevzemu paketa od dostavljalca, sploh ne bo prišlo do stika. Izbrana dostavna služba vam bo paket vložila v nabiralnik oz. vas poklicala in se boste dogovorili da vam ga pustijo na varnem mestu (recimo pred vrati, če ste doma) oz. da vas počaka v paketomatu.

V kolikor ste se vseeno odločili za plačilo ob prevzemu, upoštevajte naslednja varnostna navodila. Razdalja med vami in dostavljalcem naj bo vedno vsaj 1,5m, prevzem pa naj poteka zunaj. Dostavljalcu najprej izročite denar - najbolje da ga odložite na neko mesto, recimo na okensko polico ali ograjo in se odmaknete. Dostavljalec bo denar pospravil, vrnil morebitno razliko in odložil paket. Ko se dostavljalec odmakne, vzemite paket.

V kolikor je le možno, vedno uporabljajte masko in kirurške rokavice. Po srečanju oz. prevzemu paketa pa si dobro umijte ali razkužite roke. Ne skrbite, virus se na paketu ali izdelkih ne nahaja, saj tam ne preživi.

Ne skrbite, virus se na paketu ali izdelkih ne nahaja, saj tam ne preživi.

Posebnosti dostave s Pošto Slovenije

Pošta Slovenija je 15.3.2020 sporočila, da paketov z odkupnino ne bo več dostavljala na dom, pač pa bo v poštne nabiralnike vložila obvestilo, po paket pa boste morali na pošto. Pakete brez odkupnine bodo še vedno dostavljali na dom.

Pri Pošti Slovenije spremljamo vsa ustrezna poročila uradnih organov in pri izvajanju poštnih storitev upoštevamo vse priporočene ukrepe za zaščito ljudi – tako zaposlenih kot uporabnikov poštnih storitev.

Vse več potrošnikov se odloča za spletno nakupovanje, saj se tako izognejo neposrednemu stiku s prodajalcem. Na Pošti Slovenije se zavedamo pomena diskretnosti in varnosti, ki je v teh dneh še kako pereča tema.

Zato vam svetujemo, da za dostavno mesto izberete eno izmed alternativnih dostavnih točk in se tako izognete tudi neposrednemu stiku z dostavljavcem oziroma poskrbite, da je dostava pošiljke uspešna. Alternativne dostavne točke vam zagotavljajo:

  • popolno diskretnost,
  • varnost,
  • enostavnost,
  • dostopnost 24/7,
  • hitrost,
  • obveščenost.

Predlagamo, da v trenutnih razmerah izberete:

  • dostavo v PS Paketomat (24 lokacij po Sloveniji),
  • dostavo na vnaprej dogovorjen prostor (na teraso, pod nadstrešek, v lopo …).

Z aplikacijo Pošte Slovenije Moja dostava – moja izbira lahko tudi v zadnjem trenutku spremenite lokacijo dostave paketa, ko je ta že na poti k vam.

Če želite poslati pošiljko, pa svetujemo, da uporabite spletno aplikacijo PS Pošlji paket, s katero paket za pošiljanje pripravite kar doma ter ga oddate v PS Paketomat ali na najbližjo poštno poslovalnico. V spletno aplikacijo vnesete podatke o naslovniku, izberete velikost paketa, pripravite in natisnete spremnico za pošiljanje ter jo namestite na paket. Storitev plačate s plačilno oz. kreditno kartico ali z Moneto.

Posebnosti dostave z GLS

GLS je dne 15.3.2020 sporočil, da bodo v skladu s poostrenimi varnostnimi ukrepi pakete vročali brezkontaktno ali pa jih bodo vložili v Paketomat. V kolikor paketa ne bodo mogli vročiti ne na prvi ne na drugi način, se bo paket takoj vrnil k nam in ne bo čakal na prevzem v skladišču GLS.

V trenutnih razmerah je v našem fokusu v prvi vrsti zdravje in dobro počutje naših zaposlenih, naših pošiljateljev in vas - prejemnikov paketov. Zato smo sprejeli nekaj nujnih ukrepov za dostavo v izrednih razmerah. Ob tem potrebujemo vašo podporo.

Prosimo vas za sodelovanje ob novem načinu prevzema in dostave v času izrednih razmer.

1. Dostava paketov bo potekala na prostem in brez kontaktov z upoštevano razdaljo 1,5 metra. GLS kurirji ne bodo vstopali v zaprte prostore ob dostavi paketa. Prejemnik paketa naj prevzame paket zunaj.

2. Prevzem paketov poteka izključno na prostem. GLS kurirji ne bodo vstopali v pisarne, skladišča in druge prostore. Predaja poteka brez kontaktov z varnostno razdaljo 1,5 metra.

3. Prejemniki paketov se v čim večjem številu odločite za plačilo direktno spletnemu trgovcu (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami), da zmanjšamo število paketov z odkupnino in s tem število stikov ob plačilu po povzetju. 

4. Prejemniki paketov se v čim večjem številu odločite za dostavo na dogovorjeno mesto ali za dostavo v GLS Paketomat. Dostava na dogovorjeno mesto pomeni, da prejemnik ne podpiše prevzema in da lahko kurir pusti paket npr. pred vrati, na terasi, za ograjo, ipd.. GLS Paketomati omogočajo brezkontaktni prevzem paketa na 70-ih lokacijah po vsej Sloveniji.

5. Če paketa ne bo možno dostaviti niti brezkontakno na naslovu niti preko GLS Paketomata, se bo paket takoj vrnil k pošiljatelju. Paketi ne bodo čakali prejemnikov na osebni dvig v GLS paketnem centru.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice