Orgazem brez penetracije

Nasveti za boljši seks

Včasih se zgodi, da si pri volji za malo akcije, vendar pa ti ni do penetracije. Lahko je zaradi menstruacije, bolečin, vnetja ali pa ti samo ni do tega. Dobra novica je, da obstaja veliko načinov na katere lahko uživaš in doživiš orgazem brez penetracije.

Dejstvo je, da je veliko žensk, ki ne doživi orgazma zgolj s penetracijo, medtem, ko ga doživijo samo s stimulacijo klitorisa. In zakaj ne bi v tovrstni stimulaciji uživala večkrat? Skupaj s partnerjem poiščita različne položaje, ki vama najbolj ustrezajo in odprl se vama bo povsem nov svet orgazmičnih užitkov.

1. Masturbirajta drug pred drugim

Partnerjeva (oz. partneričina) naloga ni vedno, da ugodi tvojim željam in te pripelje do orgazma. Včasih je še bolj razburljivo, če se do orgazma pripelješ sam/a, medtem ko partner zraven tebe počne isto. Mogoče si bosta vmes zaželela, da partner dokonča začeto, vendar poskusita pravilo »brez dotikanja« upoštevati čim dlje, saj bo tako vse skupaj še bolj sexy.

2. Erotične igračke

Predlagamo vama vibratorje za pare oz. take z daljincem, saj lahko z njim upravlja partner in tako popolnoma prevzame nadzor nad tvojim užitkom. Če želita lahko seveda uporabita tudi klasične G-spot ali rabbit vibratorje.

Priporočamo, da med uporabo erotičnih igračk uporabita primeren lubrikant, ki prepreči trenje in tako še poveča užitek.

3. Direktna stimulacija

Velikokrat slišimo, da ženska najlažje doživi orgazem z oralnim seksom. Vendar ni nujno vedno tako. Seveda to ne pomeni, da nikoli več ne boš uživala v spretnostih partnerjevega jezika, saj je oralni seks lahko nekaj najbolj zadovoljujočega, pravimo le, da vsem to ne ustreza. Razlogov je več, ženske najpogosteje naštevajo, da jih skrbi vonj in okus, zato je v tem primeru najboljša direktna stimulacija s prsti ali kakšno od igračk.

Seveda ti najbolje poznaš svoj klitoris in veš kaj ti najbolj ustreza, nežen ali močnejši dotik, kombinacija obeh. Vendar dovoli partnerju, da razišče tako klitoris kot tudi sramne ustnice, seveda pa mu ne pozabi sproti povedati kaj ti ustreza in kaj ne.

orgazem brez penetracije4. Dirty talk

Znano je, da so možgani naš največji spolni organ in, če to veš, ti lahko zelo koristi. Popolnoma možno je, da doživiš orgazem ali si tik pred tem, brez telesnega stika, samo tako, da si s partnerjem govorita in predstavljata stvari, ki vaju vzburijo.

Če tega še nista počela, nič hudega. Vzemita si čas in začnita počasi. Ne rabita začeti z najbolj umazanimi fantazijami in partnerju na uho šepetati, da sanjata o orgiji. Dirty talk lahko vsebuje tudi stvari kot so »všeč mi je ko narediš ...« »rad bi, da narediš ...«

Če sta sramežljiva pa lahko začneta tako, da si pošiljata umazana sporočila (sexting). Lahko si zamisliš scenarij in napišeš: »Ko nocoj prideš domov te čaka ...«

5. Drgnjenje

To lahko počneta oblečena, delno ali popolnoma gola. Najlepše je, da je to zelo vznemirljivo, saj tega ponavadi pari, starejši od 21 let, ne počnejo. Pri tem partnerji niso pod pritiskom, ne rabi vaju skrbeti glede zaščite (ob predpostavki, da sta oba oblečena). Tudi popolnoma oblečena bosta občutila vznemirljivo stimulacijo, ki vaju bo pripeljala do vrhunca.

6. Tantrični seks

Sta že slišala za starodavno Indijsko tradicijo tantre? Obstajajo nekateri srečni posamezniki, ki so tantrični seks spoznali in znajo izkoristiti seksualno energijo na način, ki lahko povzroči orgazem v samo nekaj minutah – brez fizičnega kontakta. To energijo naj bi imeli vsi, samo naučiti se jo je potrebno pravilno usmeriti, da bi doživeli močen orgazem.

7. Orgazem prsi

Ženske prsim posvečamo veliko pozornosti, predvsem zaradi njihovega videza, medtem pa pozabljamo, da so zelo funkcionalne in naše najboljše prijateljice, ko govorimo o orgazmu. Ko smo vzburjene, se naše prsi pravzaprav povečajo za 25% in celo malo spremenijo barvo. Ko partner bradavičke stimulira z lizanjem, masažo ali nežnim, ritmičnim tapkanjem ima to na naše možgane enak učinek kot stimulacija klitorisa. Za stimulacijo bradavičk so na voljo različne sponke, tudi take z utežmi za še bolj intenzivno doživetje.

8. Šeškanje/igranje vlog/BDSM

Sta ljubitelja Fifty Shades ali pa vaju BDSM svet vzburja in želita preizkusiti občutke ob vezanju? Ne rabita pretiravati in iti v ekstreme. Začneta lahko z lisicami, prevezami za oči in loparčki, če vama bo všeč pa lahko nadaljujeta.

Če sanjata o seksu s tujcem, lahko igrata, da se ne poznata oz. sta se pravkar spoznala. Na voljo so različni kostumi in lasulje, da je igra bolj realistična. Katere so tiste najpogostejše fantazije si lahko prebereta tukaj.

Tako, zgoraj smo zbrali kar nekaj idej. Zagotovo bosta našla pravo, popestrila razmerje in spolno življenje ter doživela nore, dihjemajoče orgazme.



Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice