Masaža prostate - kaj to je in kako se je lotiti

Nasveti za boljši seks

V raziskavi, ki so jo naredili v Ameriki, so ugotovili, da je masaža prostate najbolj popularna pri moških nad štiridesetim letom, največ interesa pa je med tistimi, ki so stari od 55 do 65 let.

Podobno ugotavljamo tudi pri nas. Največkrat nas namreč glede masažerjev prostate kontaktirajo ravno moški v zrelih letih.

To so tudi leta, ko pri moških pride do težav z erekcijo in z masažo prostate lahko še naprej na enostaven način doživljajo orgazme, ki so še bolj znani po tem, da so veliko bolj intenzivni od navadnih!

Komu so stimulatorji prostate namenjeni?

Masažerji prostate so načeloma namenjeni vsem osebam s prostato, lahko pa jih uporabljaš tudi, če je nimaš.

Veliko ljudi je prepričanih, da masažerje prostate uporabljajo le zelo kinky ali gej moški, temu pa sploh ni tako. Uporablja ga lahko prav vsak, saj je glavni razlog za nakup te igračke v prvi vrsti želja po boljšem seksu in večjem užitku.

Kakšen je občutek orgazma prostate?

Kot že omenjeno so orgazmi prostate daljši in bolj intenzivni od navadnih ejakulacijskih orgazmov. Moški, ki so jih že doživeli pravijo, da jih ponavadi čutijo po celem telesu. Navaden orgazem naj bi bil kot hiter naval užitka, orgazem prostate pa v primerjavi s tem kar traja in traja.

Pri orgazmu prostate tudi ni nujno, da pride do ejakulacije. Če ob enem ni stimuliran tudi penis, je bolj verjetno, da bo iz penisa pritekla samo prostatna tekočina, ki je bolj tekoča kot sperma. Te je manj in ven teče počasneje. Ker tekočina na prvi pogled spominja na mleko, se temu reče tudi molža prostate oziroma prostate milking.

Lahko pa se zgodi tudi to, da do izliva sploh ne pride.

Kje se prostata nahaja?

masaža prostate

Prostata je žleza v velikosti oreha, skozi katero gre sečnica, nahaja pa se med mehurjem in korenom penisa. S prstom jo lahko začutiš, če ga vstaviš v anus in ga obrneš navzgor proti penisu. Najlažje jo začutiš med vzburjenjem, saj se takrat poveča.

Pozitivni vplivi masaže prostate

Ker z leti prostata postane večja, lahko včasih nabrekne tudi do te točke, da ovira pretok urina. Sečnica, ki teče skozi prostato, se namreč zoža. Redna masaža prostate lahko pomaga moškim, ki imajo zaradi nabreklosti prostate težave z uriniranjem.

Z masažo zmanjšaš kopičenje prostatne tekočine v prostati in s tem pripomoreš k njenemu boljšemu delovanju.

Nekatere raziskave pravijo tudi, da z redno masažo zmanjšamo možnost za nastanek raka na prostati.

In nenazadnje, masaža prostate izboljša spolni užitek in erekcije.

Kako se lotiti masaže prostate?

Najpomembneje je, da se masaže lotiš počasi in z veliko lubrikanta. Če to počneš sam, boš to najlažje počel z igračko. Nekaj najboljših ti predstavljam na koncu tega zapisa.

Če te skrbi čistoča, lahko preden začneš uporabiš analni tuš.

Ko je čas za akcijo, začni počasi in z nečim majhnim. Najlažje je, da začneš z enim prstom, potem dvema in mogoče celo tremi. Za tem pa na vrsto pridejo igračke in veliko analnega lubrikanta!

Če je to za tebe nekaj čisto novega, se lahko zgodi, da boš imel na začetku občutek, da te tišči na veliko potrebo. Naj te to ne prestraši, saj je čisto normalno in bo minilo. Nekateri imajo zaradi pritiska na prostato in posredno na mehur tudi občutek, da jih tišči lulat. Temu se najlažje izogneš tako, da to opraviš preden začneš z masažo.

In še nekaj - za prvič je dobro, da nimaš previsokih pričakovanj. Malo verjetno je, da boš že takoj lahko doživel orgazem, saj boš zaradi doživljanja čisto novih občutkov težje popolnoma sproščen. S tem se ne rabiš obremenjevati, raje se poskusi osredotočiti na to, kar ti je všeč. Mogoče ti uspe že drugič ali tretjič, morda pa bo potrebnih nekaj več poskusov. Tudi to je čisto normalno. Le ne vdaj se, saj prostati ne rečemo zaman moška G točka!

Najbolj priljubljeni masažerji prostate

Hueman - Black Hole

Med najbolj prodajanimi je zagotovo analni vibrator z obročkom Hueman Black Hole, saj ima poleg stimulatorja prostate tudi obroček za penis. Za lažje upravljanje lahko med nastavitvami preklapljaš s priloženim daljinskim upravljalnikom in se tako lažje prepustiš užitku.

Več o tem stimulatorju in liniji Hueman pa lahko izveš v tem videu!

Easy Toys Anal Collection - analni vibrator

Če bi raje začel z nečim cenovno ugodnejšim, da ugotoviš, če ti masaža prostate sploh ustreza, je silikonski analni vibrator easytoys naravnost zate. Narejen je iz kakovostnega silikona in ima nekoliko ukrivljeno konico, da lažje stimulira prostato.

Easy Toys Men Only - Stimulator prostate Bent

Masažer prostate pa ne rabi nujno vibrirati. Za začetek lahko uporabiš tudi takega brez vibracij, ki ga primeš in zibaš ter tako stimuliraš prostato. Stimulator prostate Bent je kot nalašč za to.

Rocks Off - Vibrator prostate O-Boy

Če si ljubitelj intenzivne stimulacije, si izberi vibrator prostate O-Boy. Zaradi svoje ukrivljenosti zadane točno tam, kjer je treba, poleg tega pa intenzivno stimulira še presredek.

Vibrator LELO Hugo

Za vse tiste, ki si radi privoščite kaj bolj luksuznega, pa je idealen vibrator LELO Hugo. LELO izdeluje res kvalitetne igračke in omenjeni analni vibrator ni nobena izjema. S tem nakupom enostavno ne moreš zgrešiti!

Če te zanima več o masaži prostate in užitku na splošno, nam sledi na družbenih omrežjih. Odpravi se na Facebook, Instagram, YouTube ali TikTok in izvedel boš marsikaj novega. Če imaš kakšno vprašanje ali težavo, nas pokliči ali pa nam napiši e-mail, lahko pa nas obiščeš tudi v naših trgovinah v Ljubljani.

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: