Kako do še večjega spolnega užitka? Z dilatorjem!

Erotične igračke

Si kdaj pomislil, da bi povečal spolne užitke? Je to sploh mogoče? Naše stranke nam sporočajo, da je - z dilatorjem. Ne veš, kaj je dilator?

Dilator ali dilatator je pripomoček, ki se uporablja za dilatacijo, to je za razširitev odprtine. Lahko služi v medicinske namene, uporablja pa se tudi kot stimulacijski pripomoček. Ne samo za posameznika, temveč tudi pri spolnih igricah.

Dilator je po domače ...?  

Dilator, najdeš ga tudi pod izrazom čep za penis, je stimulacijski pripomoček, ki ga vstaviš v sečno odprtino. Zakaj bi karkoli vstavljal v sečno odprtino? Ker gre pri tem za nekaj drugačnega, posebnega. Sečnica je povezana z občutljivimi živčnimi končiči, ki privedejo do izjemnega užitka, če jih stimuliramo. Moški nam ta občutek opisujejo kot orgazem od znotraj navzven, ki se ga ne da primerjati z nobenimi drugimi občutki. Poleg stimulacije gre tudi za nekakšno testiranje meje med občutkom ugodja ter bolečine. Mimogrede, dilatorje uporabljajo tudi ženske, a z namenom treniranja nožničnih mišic.

Kako dilator izgleda in kakšne poznamo?

Dilator je videti kot palčka. Lahko je rahlo ukrivljen, lahko povsem raven.

Dilatorji so izdelani iz iz različnih materialov, najpogosteje gre za nerjaveče jeklo ali silikon. Velikost se giblje od 4 pa do 17 milimetrov (premer). Dilator lahko krasi kroglica, biserček, obroček ali drugi okraski, srečamo pa ga tudi na določenih kletkah za penis.

Dilator je lahko votel, torej ima kanal, ki omogoča uriniranje ali ejakulacijo, ni pa nujno. V primeru, da ne gre za votel dilator, ga moraš pred orgazmom nežno in počasi odstraniti.

Kateri dilator je zame?

Pri izbiri prvega je bolj kot dolžina dilatorja, pomemben premer. Dolžino lahko nadzoruješ, medtem ko moraš biti pri širini previden. Preširok dilator lahko privede do poškodbe, preozek pa prav tako. Prav zato ti predlagamo komplet dilatorjev, v katerem je več dilatorjev različnih dimenzij.

Pred nakupom dilatorja se vsekakor prepričaj, da gre za kakovosten izdelek iz neoporečnega materiala ter brez ostrih robov. Dilator mora biti povsem gladek na dotik, brez kakršnih koli ostrih delov. Za dilatacijo vedno uporabljaj le izdelke, ki so temu namenjeni!

Kako uporabim dilator?

Dilator ni izdelek, ki ga je preprosto uporabiti. Sploh pri prvi uporabi je potrebno, da si vzameš čas. Zato zelo natančno preberi naša navodila.

Sprosti se in se udobno ulezi na hrbet. Pred samim vstavljanjem poskrbi, da je penis čist in suh, dilator pa steriliziran. Umij si tudi roke, priporočljivo pa je, da uporabljaš rokavice. Sečevod je namreč zelo občutljiv in kot tak predstavlja idealno mesto za različne bakterije.

Nanesi večjo količino lubrikanta na glavico in sečno odprtino. Nanesi večjo količino lubrikanta tudi na dilator. Sproščen penis pridrži pokonci (pod kotom 90 stopinj glede na telo) in položi dilator na sečno odprtino. Zahvaljujoč gravitaciji bo dilator začel sam vstopati v sečnico. Pozor, nikakor ga ne potiskaj, saj s tem lahko poškoduješ steno sečnice. Če začutiš odpor, če ne gre, se sprosti ali dodaj lubrikant, nikakor pa ne uporabi sile! Če začutiš bolečino, se ustavi in dilator nežno odstrani.

Ko je dilator popolnoma vstavljen, ga lahko nežno premikaš navzgor in navzdol. Eksperimentiraj, raziskuj in ugotovi, kaj ti najbolj ustreza. In pri tem ne pozabi - dilator je namenjen prijetni uporabi. V primeru bolečine z uporabo prenehaj.

Naj bo dilatacija zares varna

Ni napisanih pravil, kako pogosta naj bo dilatacija, a vseeno priporočamo, da se je lotevaš enkrat tedensko. V času dilatacije ne uporabljaj analnega čepa ali drugih analnih spolnih pripomočkov. Poskrbi torej za ustrezno velikost dilatorjev ter posebej pazi na ustrezno higieno rok, penisa in dilatorjev. Če med uporabo upoštevaš vse nasvete, je namreč možnost kakršne koli okužbe izjemno majhna. Kaj pa, če po nekaj dneh začutiš neprijeten občutek v mehurju ali stalno tiščanje na vodo? V tem primeru ne čakaj in obišči zdravnika.





Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice