Kako do še večjega spolnega užitka? Z dilatorjem!

Erotične igračke

Si kdaj pomislil, da bi povečal spolne užitke? Je to sploh mogoče? Naše stranke nam sporočajo, da je - z dilatorjem. Ne veš, kaj je dilator?

Dilator ali dilatator je pripomoček, ki se uporablja za dilatacijo, to je za razširitev odprtine. Lahko služi v medicinske namene, uporablja pa se tudi kot stimulacijski pripomoček. Ne samo za posameznika, temveč tudi pri spolnih igricah.

Dilator je po domače ...?  

Dilator, najdeš ga tudi pod izrazom čep za penis, je stimulacijski pripomoček, ki ga vstaviš v sečno odprtino. Zakaj bi karkoli vstavljal v sečno odprtino? Ker gre pri tem za nekaj drugačnega, posebnega. Sečnica je povezana z občutljivimi živčnimi končiči, ki privedejo do izjemnega užitka, če jih stimuliramo. Moški nam ta občutek opisujejo kot orgazem od znotraj navzven, ki se ga ne da primerjati z nobenimi drugimi občutki. Poleg stimulacije gre tudi za nekakšno testiranje meje med občutkom ugodja ter bolečine. Mimogrede, dilatorje uporabljajo tudi ženske, a z namenom treniranja nožničnih mišic.

Kako dilator izgleda in kakšne poznamo?

Dilator je videti kot palčka. Lahko je rahlo ukrivljen, lahko povsem raven.

Dilatorji so izdelani iz iz različnih materialov, najpogosteje gre za nerjaveče jeklo ali silikon. Velikost se giblje od 4 pa do 17 milimetrov (premer). Dilator lahko krasi kroglica, biserček, obroček ali drugi okraski, srečamo pa ga tudi na določenih kletkah za penis.

Dilator je lahko votel, torej ima kanal, ki omogoča uriniranje ali ejakulacijo, ni pa nujno. V primeru, da ne gre za votel dilator, ga moraš pred orgazmom nežno in počasi odstraniti.

Kateri dilator je zame?

Pri izbiri prvega je bolj kot dolžina dilatorja, pomemben premer. Dolžino lahko nadzoruješ, medtem ko moraš biti pri širini previden. Preširok dilator lahko privede do poškodbe, preozek pa prav tako. Prav zato ti predlagamo komplet dilatorjev, v katerem je več dilatorjev različnih dimenzij.

Pred nakupom dilatorja se vsekakor prepričaj, da gre za kakovosten izdelek iz neoporečnega materiala ter brez ostrih robov. Dilator mora biti povsem gladek na dotik, brez kakršnih koli ostrih delov. Za dilatacijo vedno uporabljaj le izdelke, ki so temu namenjeni!

Kako uporabim dilator?

Dilator ni izdelek, ki ga je preprosto uporabiti. Sploh pri prvi uporabi je potrebno, da si vzameš čas. Zato zelo natančno preberi naša navodila.

Sprosti se in se udobno ulezi na hrbet. Pred samim vstavljanjem poskrbi, da je penis čist in suh, dilator pa steriliziran. Umij si tudi roke, priporočljivo pa je, da uporabljaš rokavice. Sečevod je namreč zelo občutljiv in kot tak predstavlja idealno mesto za različne bakterije.

Nanesi večjo količino lubrikanta na glavico in sečno odprtino. Nanesi večjo količino lubrikanta tudi na dilator. Sproščen penis pridrži pokonci (pod kotom 90 stopinj glede na telo) in položi dilator na sečno odprtino. Zahvaljujoč gravitaciji bo dilator začel sam vstopati v sečnico. Pozor, nikakor ga ne potiskaj, saj s tem lahko poškoduješ steno sečnice. Če začutiš odpor, če ne gre, se sprosti ali dodaj lubrikant, nikakor pa ne uporabi sile! Če začutiš bolečino, se ustavi in dilator nežno odstrani.

Ko je dilator popolnoma vstavljen, ga lahko nežno premikaš navzgor in navzdol. Eksperimentiraj, raziskuj in ugotovi, kaj ti najbolj ustreza. In pri tem ne pozabi - dilator je namenjen prijetni uporabi. V primeru bolečine z uporabo prenehaj.

Naj bo dilatacija zares varna

Ni napisanih pravil, kako pogosta naj bo dilatacija, a vseeno priporočamo, da se je lotevaš enkrat tedensko. V času dilatacije ne uporabljaj analnega čepa ali drugih analnih spolnih pripomočkov. Poskrbi torej za ustrezno velikost dilatorjev ter posebej pazi na ustrezno higieno rok, penisa in dilatorjev. Če med uporabo upoštevaš vse nasvete, je namreč možnost kakršne koli okužbe izjemno majhna. Kaj pa, če po nekaj dneh začutiš neprijeten občutek v mehurju ali stalno tiščanje na vodo? V tem primeru ne čakaj in obišči zdravnika.

Pri seksu me boli! Kaj lahko naredim?

Te pri seksu boli? Nisi edina. Vsaj 20 odstotkov žensk se kdaj sreča z bolečino pri spolnem odnosu, pri čemer lahko gre za bolečino, ki mine, lahko pa ostaja in s tem otežuje ali povsem onemogoča spolni odnos. Ali obstaja rešitev? Obstaja, v svetu in tudi pri nas se vse bolj uveljavlja dilatacija in uporaba dilatorjev. Morda zveni strašno, a daleč od tega! Vaginalni dilator je zelo lepo oblikovan pripomoček, ki pomaga obnavljati in oživljati vaginalno moč. Za ženske je priporočljiv komplet dilatorjev, ki se razlikujejo po velikosti. S tem omogočajo postopno treniranje mišic.  

Kdaj uporabiš vaginalni dilator?

Kadar prihaja do bolečega spolnega odnosa. Vzroki so lahko:

- vaginizem: gre za nezavedno krčenje mišic, ki obdajajo vhod v vagino, zaradi česar je penetracija boleča ali celo nemogoča,

- vulvodinija: gre za kronično bolečino zunanjega spolovila (pri vhodu v nožnico), ki jo spremljata srbečica in pekoč občutek,

- atrofija nožnice: suhost nožnice,

- vaginalna stenoza: izguba vaginalne gibljivosti ter zožanje nožnice,

- operativni ginekološki posegi.

Kako se dilator uporablja?

Uporaba dilatorja je preprosta.

1. Udobno se namesti

Dilatacijo je priporočljivo izvajati v sproščenem okolju brez motečih dejavnikov. Tako se tudi telo najlažje sprosti.  

Lezi na hrbet, pokrči kolena, noge naj bodo razmaknjene. Položaj naj bo udoben. Globoko vdihni in počasi izdihni. Če se le da, dihaj s trebušno prepono, ker s tem sprostiš tudi mišice medeničnega dna. Opraviš lahko tudi nekaj enostavnih Keglovih vaj.

2. Nežno vstavi vaginalni dilator

Vaginalna terapija ni boleča. Njen cilj je prav osvoboditi se bolečine, zato te ne bo prav nič bolelo. Če te je strah, se ustavi in ponovno globoko zadihaj. In ko si pripravljena, nadaljuj.

Vzemi lubrikant na vodni osnovi ter ga nanesi na vhod v nožnico ter na dilator. Priporočamo, da na samem začetku uporabiš najmanjši dilator. Seveda lahko tudi večjega, a izberi takšnega, da te ne bo bolelo. Še to. Ne uporabljaj vazelina, saj z njim lahko razdražiš vaginalno sluznico.

Nežno in počasi vstavi zaobljen konec dilatorja v nožnico. Dilator se mora tesno prilegati, ne sme pa te nič zaboleti. Če dilator zlahka prodre v nožnico, uporabi večjega. Če pa te boli, izberi manjšega. V kompletu je dovolj velikosti :)

Sprosti mišice medeničnega dna in vstavi dilator še globlje. Ko prideš do konca, nežno pomakni dilator ven, nato znova notri. S tem se nožnica razteguje. Bodi osredotočena in globoko dihaj, premikaj se počasi in si vzemi čas.

3. Odstrani dilator

Ko meniš, da je dovolj, odstrani dilator in si privošči nekaj dodatnih minut dihanja in sprostitve. Uporaba dilatorja naj traja od nekaj minut pa do največ 10 min.

Dilator po uporabi seveda očisti: speri z blagim milom in vročo vodo.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice