KAJ JE STRAP ON IN KAKO SE GA UPORABLJA?

Nasveti za boljši seks, Video prispevki

Med pari je veliko zanimanja za strap on dilde in vibratorje, težava pa ponavadi nastane, ko želita strap on kupiti, vendar ne vesta, kako.

Danes ti predstavljam, kaj strap on sploh je, kako se uporablja, za koga je primeren pa tudi, kakšni so na voljo.

Kaj je strap on?

To je v osnovi dildo oziroma vibrator, pritrjen na pasu. Llahko nosi tako ženska kot moški in so narejeni tako, da se jih lahko uporablja za vaginalni ali analni seks. Pasovi so narejeni iz različnih materialov, pomembno pa je, da izbereta pas in dildo, ki ne vsebuje ftalatov in škodljivih snovi.

Razlogi, zakaj uporabiti strap on in za koga je primeren

Uporabljajo se za različne namene. Lahko pomagajo za podaljšanje seksa, omogočijo dvojno penetracijo, preizkušanje novih spolnih položajev, masažo prostate in celo olajšajo masturbacijo. Imamo tudi take strap one, ki pomagajo pri erektilni disfunkciji. Lahko ga uporabljajo tako moški kot ženske.

Kako za podaljšanje seksa? Če želiš na primer zakasniti orgazem moškega, lahko strap on uporabiš, da se izogneš direktni penetraciji penisa v vagino. To ženski omogoči, da uživa v penetraciji in stimulaciji, dokler ni pripravljena na direktno penetracijo partnerja.

Kadar se moški srečuje s težavami z erekcijo, lahko uporabi votel strap-on in vanj vstavi svoj penis.

Strap on se zadnje čase vse bolj uporablja tudi za pegging. To je, ko ženska uporabi dildo za analno penetracijo moškega, predvsem za stimulacijo prostate.

Ženska lahko strap on uporabi za seks z drugo žensko, pa naj bo ta vaginalni, analni ali oralni.

Prav tako lahko strap on uporabita dva moška, za analni ali oralni seks.

Strap on lahko uporabiš tudi za masturbacijo. Ženska ga lahko uporabi za vaginalno ali analno penetracijo, moški pa za masažo prostate. Če se strap on uporablja med masturbacijo, se ga ponavadi pritrdi na stol, vzglavnik ali drugi predmet, kar omogoča prostoročno uživanje.  

Kakšne vrste so na voljo?

Obstajajo različni tipi strap onov. Najpogostejši je tak z obročkom. Gre za pas, ki ima kovinski obroček (nekateri imajo silikonskega ali gumijastega), v katerega vstaviš dildo oziroma vibrator.

Nekateri strap oni so brez pasu (strapless) in se uporabljajo tako, da en konec vstaviš v vagino oziroma anus, drugega pa uporabiš za penetracijo. Strap on ostane na svojem mestu in nudi stimulacijo obema.

Potem imamo tudi strap one z odprtino, namenjene moškim z erektilno disfunkcijo, z manjšim penisom ali tiste, ki radi eksperimentirajo. V odprtino vstaviš penis, odprtina pa ne zahteva, da je penis v trdem stanju.

Obstajajo tudi strap oni s sistemom Vac-U-Lock znamke Doc Johnson. Pri niih imaš na strap onu pritrjen nastavek, na katerega vstavljaš temu prilagojene dilde.

Obstajajo še strap oni za na nogo, dvojni strap on pasovi, kjer ima igračka dildo za obe osebi.

Kaj je potrebno vedeti pri izbiri strap ona?

Kupiš lahko samo pas, samo dildo ali komplet. Kompleti so odlična izbira za začetnike pa tudi za tiste, ki že imate izkušnje, saj v tem primeru ne rabiš skrbeti, kateri dildo bo ustrezal pasu, saj je dildo že dodan. Večina kompletov ima obroček, ki ustreza tudi drugim dildom, to pomeni, da dilde lahko dokupuješ in menjaš. Lahko pa je komplet tudi “iz celega”, to pomeni, da sta pas in dildo skupaj, V tem primeru dildov ne moreš menjati.

Pri izberi vedno upoštevaj obliko samega pasu. Pas je lahko v obliki tangic ali pa samo trakov, ki potekata okrog stegen. Lahko se ga ovije samo okrog enega stegna, strap on pa lahko pride tudi brez pasu.

Če bo strap on služil tudi analni uporabi, je dobro izbrati takega, ki ima ožji penis, nekje 2,5-3 cm. Za vaginalno pa odvisno od želja, stranke ponavadi izberejo premer okrog 3,5-4 cm.

Pas se mora dobro prilegati, zato ga pred uporabo dobro zategni, da ne bo lezel dol.

Če imaš tak pas, kjer lahko menjaš dilde, pri nakupu dilda vedno preveri, ali je ustrezen za uporabo s pasom. Imeti mora ustrezen premer in podstavek, prisesalno skodelico, da ne pade ven iz pasu.

Vedno ga uporabljaj z lubrikantom, ki bo poskrbel za boljše drsenje. Priporočamo uporabo lubrikanta na vodni osnovi, saj ustreza vsem materialom dildov. Za zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi pa priporočam uporabo kondoma.

Skrb za strap on

Ko končaš z igro, odstrani dildo iz pasu in ga umij z blagim milom in vodo. Lahko uporabiš tudi antibakterijsko čistilo za erotične igrače. Igračo dobro posuši. Po potrebi očisti tudi pas.

Pri strap onu je začetek ponavadi malo nenavaden, saj se morata obe osebi navaditi na občutek in tudi na samo uporabo. Njegova prednost pred drugimi igračami pa je definitivno, da oba partnerja oziroma partnerki poveže na nek način. Te zanima več? Jaz predlagam, da preizkusiš.

Če imaš kakršno koli vprašanje, pa nas pokliči ali piši, spremljaj nas na FB, IG ali pusti komentar, veseli ga bomo.

Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice