Izboljšaj okus sperme

Nasveti za boljši seks

Slana. Sladkasta. Grenka. Dobrega okusa. Ogabna. Tako okus sperme opisujejo moški in ženske. Torej, kakšnega okusa je sperma in kako njen okus izboljšati?

Okus sperme je rahlo slan in topel, nekateri jo opisujejo kot brez okusa, drugi kot rahlo sladko. Sperma je pri nekaterih moških bolj slana ali celo grenka. Vsebuje fruktozo, natrij, beljakovine, vitamine in druge minerale in hranila. Zakaj se okus od moškega do moškega razlikuje ni dokazano, zato nobena trditev ni 100%. Vendar pa moški, ali bolje rečeno ženske, opažajo razlike v okusu glede na hrano, ki jo moški zaužije.

Spodaj smo zate pripravili nekaj napotkov, ki jih lahko preizkusiš in ugotoviš, če res vplivajo na okus tvoje sperme.

1. Spij veliko vode

Voda je pomembna. Imej v mislih, da je semenska tekočina večinoma iz vode in, če je nimaš dovolj, bo tudi sperme manj, predvsem pa ne bo dobrega okusa. Torej, poskrbi, da boš spil vsaj 8-10 kozarcev vode na dan. Voda bo iz telesa odstranila strupe, okus tvoje semenske tekočine pa bo veliko boljši.

2. Izogibaj se kofeinu

Ja, slaba novica, če si velik ljubitelj kave. Kot si zvedel nekaj vrstic višje, lahko hrana vpliva na to ali bo sperma sladka ali grenka. Po kofeinu sladka zagotovo ne bo, zato se mu izogibaj, če tvoja partnerica ni ljubiteljica grenkih stvari.

3. Alkohol, cigareti in droge

Vse tri stvari na splošno slabo vplivajo na tvoje telo in zdravje, hkrati pa povzročajo grenek okus semenske tekočine. Torej, če načrtuješ oralni seks, se jim raje izogibaj.

4. Izogibaj se rdečemu mesu in mlečnim izdelkom

Rdeče meso naj bi tvojo spermo naredilo še bolj slano, verjetno je zato znano, da je sperma vegeterijancev veliko bolj okusna, kot sperma tistih, ki redno uživajo rdeče meso. Poskusi se pred oralnim seksom izogibati mesu in jo raje pelji na ribe, ki so polne esencialnih maščobnih kislin in lahko dejansko izboljšajo okus.

Tudi mlečni izdelki lahko povečajo slanost zato se jim poskusi izogniti.

5. Čemu se je še dobro izogniti?

Izogibaj se živilom z visoko vsebnostjo žvepla kot so cvetača, zelje in brokoli. Enako velja za živila z močnim okusom kot je npr. česen. Splošno znano je, da se pred oralnim seksom na široko izogibaj špargljev.

Tudi hamburger s krompirčkom ni najboljša ideja, saj bo tvoja sperma grenka.

6. Pekoča hrana

Izogibaj se močno začinjeni in pekoči hrani, saj se ta okus čuti tudi v tvoji spermi.

7. Katera hrana izboljša okus?

Še posebej priporočljiv je cimet, zato ga vključi v svoje obroke. Ananasov sok izboljša tako okus kot tudi vonj sperme, tako da ga ne pozabi spiti kakšen kozarec. Enak učinek ima tudi sok brusnic, ki uravnava pH v telesu. Okus tvoje sperme izboljšajo tudi peteršilj, limona in poprova meta.

Če boš v prehrano vključil živila, ki vsebujejo veliko naravnih sladkorjev je verjetno, da bo tvoja sperma slajša. Torej v redno prehrano vključi slive, ananas, melone, kivi, borovnice in brusnice.

Okus lahko nekoliko prikriješ tako, da med oralnim seksom na penis naneseš nekaj lubrikanta z okusom.

Močen vonj semenske tekočine pa je lahko tudi znak vnetja, tako da, če se vonj in okus kljub dieti ne spremenita, obišči zdravnika.

Seveda vseh nasvetov ne moreš upoštevati, svetujemo pa ti, da kakšnega preizkusiš in ugotoviš, če res deluje. Kar vneseš v telo se prebavi po 12 do 24 urah, tako da učinka ne bo takoj :)

Sporoči nam kaj od zgoraj naštetega je vplivalo na okus tvoje sperme.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: