Intimno britje

Erotične igračke

Britje intimnih predelov se je iz modne muhe do danes spremenilo v del vsakodnevne higiene, ki se ga ne poslužujejo le ženske, temveč tudi moški. Obstaja več načinov za odstranjevanje dlačic na intimnem predelu, poleg laserskega odstranjevanja in depilacije z voskom, pa je najbolj priljubljena uporaba britvice.

Ker britje intimnih predelov za marsikoga predstavlja neprijetno opravilo, je pomembno, da se ga lotite na pravi način in si tako celotni postopek malo olajšate. Oblika intimne frizurice je popolnoma odvisna od okusa vsakega posameznika, v vsakem primeru pa urejen intimni predel nudi veliko več užitkov pri oralnem seksu kot pa neurejen. Medtem ko se nekateri odločijo za popolno odstranitev dlačic, pa jih drugi le oblikujejo in delno odstranijo. V primeru, da so dlake daljše jih je pred intimnim britjem priporočljivo postriči s škarjicami. Z malo vaje boste tudi vi kmalu postali pravi stokovnjak pri oblikovanju intimne frizurice, partner pa vam bo za trud zelo hvaležen in se bo zagotovo hitro domislil primernega načina kako se vam zahvaliti.

Kako se lotiti intimnega britja?

Preden se lotite britja je zelo pomembno, da na delčku kože preizkusite kozmetične izdelke, ki jih boste uporabili za odstranjevanje dlak in se tako prepričate, da na njih niste alergični. Danes je na trgu že široka izbira različnih pen in gelov za britje ter depilacijskih krem. Ker gre za občutljivo področje, malo previdnosti nikoli ni odveč in le tako se boste izognili neprijetnim posledicam kot so izpuščaji in srbečica.

Naslednji korak je vroč tuš ali kopel, ki bo zmehčala dlake, vroča voda pa bo odprla vaše pore in odstranjevanje dlak bo veliko lažje.

Da bi imeli kar se da enostaven doseg do intimnega področja morate izbrati najbolj udobno pozicijo. Poskusite sedeti in razpreti noge, saj bo koža tako napeta in bo manj možnosti za neprijetne ureznine.

Britvica, ki jo uporabljate za britje intimnih predelov mora biti vedno nova in še neuporabljena, saj se boste le tako lahko izognili draženju kože.

Dlačice morate vedno odstranjevati v smeri njihove rasti, saj s tem preprečite pojav vraščenih dlak. Zelo priporočljivo je, da po intimnem britju nosite bombažno perilo, ki je lahkotno in koži dovoli dihati ter je ne draži.

Nikoli ne brijte na suho kožo in vedno uporabljate peno ali gel za britje, ki ga po nanosu nekaj minut pustite na koži, da se dlake zmehčajo. Za vse, ki imajo zelo občutljivo kožo je priporočljiva uporaba ledu pred intimnim britjem. Led namreč deluje kot anestetik in ga lahko uporabite tudi v primeru razdražene kože po britju, sicer pa nikoli ne varčujte z uporabo pene ali gela.

Po britju kožo dobro sperite s toplo ali hladno vodo in milom, nikoli pa ne pozabite na različne vlažilne kreme in balzame, ki bodo kožo pomirili.

Pripomočke za intimno britje si poglejte spodaj.

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice