Intimne frizure - 9 načinov med katerimi lahko izbirate

Nasveti za boljši seks

Kot smo že v predhodnem članku govorili, je načinov, na katere lahko uredite svoje intimne predelov kar nekaj. Zelo je pomembno, da imate za urejanje le-teh prave in higienske pripomočke, da se ob možnih praskicah ali urezninah kaj slučajno še ne okuži, kar gotovo ne bi bilo dobro.

Potrebovali boste škarjice ali električni brivnik (ne-rotacijski), britvico, peno za britje (priporočamo tako, ki je namenjena prav britju intimnih predelov), ženske pa lahko še pripomočke za depilacijo.

Z električnim brivnikom ali škarjicami boste sramne dlake skrajšali, saj britvica ni ravno primerna za dolge dlake, nato boste nanesli peno za britje za bolj tekočo izkušnjo brez draženja.

Kako pa naj sploh oblikujem svoj »grmiček«?

Naravni stil

Prva možnost je, da svojega grmička sploh ne obdelujete. Ta stil je primeren tako za moške kot za ženske. Podobno kot v drugih delih mode, nam modne smernice pogosto svetujejo nespametne stvari ali stvari, ki jih je težko upoštevati. Vedno bolj se v svetu erotike opozarja na britje intimnih predelov, vendar vam tega ni treba povsem verjeti. Še vedno je v modi tudi naraven videz. Ogromno moških in žensk še vedno preferira naraven grmiček namesto urejene frizure, zato je vredno razmisliti ali se ima smisel vsakič preveč ukvarjati s tem. Tak stil pa vas lahko omeji pri izbiri kopalk, bikini kopalke ali speedo-način kopalk namreč s polnim grmičkom ne zgledata prav stilsko.

Umetni grmiček

Če vam popolnoma neurejeni videz grmička ne ustreza, lahko poskusite s »umetnim grmičkom«. Pri tem stilu samo delno poskrbite za trimčkanje svojega grmiča, vendar ga v veliki meri pustite nedotaknjenega. Pristrizite robove, dlake mogoče nekoliko skrajšajte in že ste končali.

Bikini stil

Bikini stil je primeren predvsem za ženske, glavni motiv pa je ureditev intimnih predelov, tako da nič ne gleda izpod bikinija. Dlake najprej pristrizite ali z brivnikom skrajšajte po vsej površini enakomerno, nato pa pobrijte vse dlake, ki so v pregibih vaših nog tako, da dlake ne gledajo ven iz bikinija, tangic, kratkih hlačk in podobnih kosov spodnjega perila ali kopalk. Namesto britja na pregibih lahko tudi podepilirate, če vam je tako lažje.

Oblikujte posebno obliko

Oblikovanje poljubne oblike, ki vam je všeč zahteva nekoliko več časa in truda, verjetno pa tudi nekaj eksperimentiranja, preden boste ugotovili, kakšna oblika vas sploh ustreza. Glavni namen takega britja je, da do kože pobrijete vse, razen seksi in igrive oblike, ki ste si jo izbrali. Priljubljene oblike so npr. majhen srček ali trikotniček, bolj nenavadne pa so npr. strela, puščice in podobno. Igrajte se in najdite majhno, ljubko obliko, s katero boste zadovoljni. Najprej lahko dlake skrajšate, potem pa pobrijete ali depilirate dele grmička, ki jih želite odstraniti.

Pristajalna steza

Pristajalna steza (ali »landing strip«) je zelo priljubljena frizura predvsem za ženske, ki je obenem precej enostavna. Skrajšajte dlake na celotnem predelu, nato pa pobrijte večino dlak, tako da direktno nad genitalijami pustite le tanko navpično črto. Pristajalna steza je provokativen stil, ki ohranja nekaj vaše naravne ženskosti, obenem pa partnerju pokaže, da ste se zanj potrudili.

Brazilski stil

Še ena popularna opcija, ki jo velikokrat vidite v filmih za odrasle je brazilski stil, pri katerem pobrijete vse dlake brez izjeme. Najprej z epilatorjem ali električni brivnikom skrajšajte dlake, nato pa jih pobrijte ali podepilirajte. Tak stil je primeren tako za moške, kot za ženske.

Levja griva

Popularna frizura za moške je tudi ti. levja griva. To je stil, s katerim boste vizualno povečali svojo moškost, zato jo uporablja veliko moških. Odstranite dlake z mod in s korena penisa, vendar pustite vse ostalo. Zgornji del predela lahko še oblikujete, tako bo ostala nekakšna polmesečna oblika nad samim penisom.

Puščica

Puščica je prav tako zelo priljubljen in enostaven stil za moške in je alternativa pristajalni stezi za ženske. Preprosto nad genitalijami pustite urejen enakostranični trikotnik, pri katerem lahko dolžino določite sami, vse ostale dlake pa gladko pobrijete.

Vajazzle

»Vajazzle« je angleško ime stila za oblikovanje intimne frizurce, za katerega v slovenščini nimamo pravega prevoda. Gre pravzaprav za uporabo dodatnih okraskov na vašem grmičku, za poseben učinek. Vajazzling pomeni vse od okraševanja grmička z različnimi barvnimi kamenčki, umetnimi diamantki, kristalčki, bleščicami ali čem drugim do barvanja samih dlak na drugo, udarno barvo in začasnih tatujev.

Za kater stil se ponavadi odločite vi? Katerega pa si želite poskusiti?

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice