5 najbolj pogostih fetišev in kinkov

Za drzne in predrzne

Če si že kdaj slišal besedo fetiš, si skoraj zagotovo slišal tudi za foot fetish oziroma fetiš na stopala. Takšni in drugačni fetiši in kinki so tako zelo pogosti, da imaš kakšnega zagotovo tudi ti, prav vsi pa smo za njih vsaj že slišali. Če ne drugje pa med gledanjem sanjskega moškega, ki je priznal, da stopala vzburjajo tudi njega. V resnici je to eden najpogostejših fetišev in kinkov!

Fetiš vs Kink

Ljudje pogosto mislijo, da sta besedi kink in fetiš enakega pomena, v resnici pa ni čisto tako.

Fetiš je nekaj, kar oseba potrebuje, da se sploh vzburi oz. uživa v seksu. Nekaterim je dovolj že to, da o tem razmišljajo, pri drugih pa mora biti to prisotno, da so s seksom zadovoljni.

Fetiš je torej malo bolj intenziven kot kink. Če imaš na primer fetiš na stopala, morajo biti ta nujno vključena v seks, drugače se verjetno sploh ne boš vzburil.

Pri kinku bi bila stopala bolj ali manj smetana na vrhu torte; če so vključena, ti je to res seksi, če pa jih ne bi bilo, pa tudi nisi preveč razočaran. Kink je torej nekaj, kar te vznemirja, ni pa nujno za užitek.

Če na primer vzburi, ko slišiš dva soseda, ki se predajata strastem, potem je to kinky. Fetiš pa imaš, ko ju moraš nujno poslušati, da se vzburiš.

Fetiš na stopala (foot fetish)

Sedaj, ko poznaš razliko med fetišem in kinkom, lahko nadaljujemo s fetišem na stopala.

Stopala so všeč veliko ljudem, nimajo pa vsi istih želja, kar se njih tiče. Nekateri uživajo v pogledu na gola stopala, spet drugi imajo radi čevlje. Tretji fantazirajo o tem, kakšne noge se skrivajo v obuvalu, naslednji pa si želijo stopala videti v nogavicah. Naštevali bi pravzaprav lahko v neskončnost.

Marsikdo bi pomislil, da je z nekom, ki ga vzburjajo stopala, nekaj res hudo narobe, strokovnjaki pa pravijo, da je to popolnoma normalno. Izjema je le, kadar fetiš negativno vpliva na tvoje življenje. Zaskrbljujoče bi bilo, če si recimo zdravnik, ki svojim pacientom vedno temeljito pregleda stopala, ne glede na to, kaj je narobe z njimi.

Fetiš na stopala ne glede na svojo pogostost še vedno vzbuja veliko vprašanj, saj nihče ne ve točno, od kod izhaja fiksacija na stopala (in drugi kinki in fetiši).

Šeškanje (spanking - impact play)

Šeškanje prakticira veliko ljudi, tudi če zase ne bi rekli, da so kinky. S tem si popestrijo seks, ni pa nujno, da to vedno vključijo. Nekatere vzburja bolečina, druge občutek nemoči, na drugi strani pa imaš take, ki uživajo v nadvladi ali pa v povzročanju bolečine.

To je en izmed kinkov, za katerega praktično ne potrebuješ nobenih pripomočkov, dovolj je že roka. Kadar pa to postane premalo, imaš na voljo nešteto različnih šeškal, bičev, flogerjev ... Dolgočasil se zagotovo ne boš!

Skupinski seks (group sex)

Skupinski seks je vsak seks v katerem so vključene tri osebe ali več. To postaja bolj in bolj popularno ter normalizirano, zato je tudi na aplikacijah za zmenke čedalje več parov, ki išče tretjo osebo, da bi se jima pridružila v postelji.

Obstajajo različne vrste skupinskega seksa. Trojčka smo že omenili, naslednji so gangbangi, kjer je vsa pozornost usmerjena v eno osebo - ponavadi žensko. Kadar vsak seksa z vsakim, se to imenuje orgija, če pa te kdaj kdo povabi na dogging, to ne pomeni, da bosta šla sprehajat pse. Tudi to je ena izmed oblik skupinskega seksa, ki ponavadi izgleda tako, da seksaš na javnem mestu, medtem ko te ostali opazujejo ali pa se ti celo pridružijo.

Vezanje (bondage)

Vezanje je fetiš, ki v kratici BDSM predstavlja prvo črko - B namreč pomeni bondage (tj. vezanje). To fantazijo ima ogromno ljudi, k temu pa je pripomogla tudi zbirka 50 odtenkov sive.

Če je vezanje tvoj kink in si želiš to poizkusiti, potem poskrbi, da to delaš z nekom, ki ve, kaj dela in da so na dosegu roke tudi škarje. Če pa je to tvoj fetiš, pa sem prepričana, da si z vsem tem že seznanjen.

Igra vlog (role play)

role play

Verjetno ti je že jasno, kaj igra vlog pomeni, saj ime govori zase - pretvarjaš se, da si nekdo drug. Pari se za take stvari velikokrat odločijo takrat, ko so že dolgo časa skupaj in se jim zdi, da je v spalnici nastal dolgčas. Pogosto vključijo različne kostume in druge pripomočke. Z njimi se lažje bolj vživijo v novo vlogo. Nekateri celo pripravijo scenarij, ker želijo res specifično dogajanje, drugi pa raje improvizirajo.

Najbolj pogoste igre vlog so na primer doktor in pacient, učitelj in učenec, šef in zaposleni, striptizeta in stranka, policist in kriminalec, človek in žival, itd. Še in še bi lahko naštevali.

Fetiši in kinki imajo toliko različnih obrazov in oblik, kolikor je različnih ljudi, osnove pa sedaj le poznaš. Če te zanima več, nam sledi na družbenih omrežjih, preberi še kakšno objavo na blogu, lahko pa si ogledaš tudi našo spletno trgovino.  

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice