Elektro stimulatorji – vodič za začetnike

Za drzne in predrzne

Za večino ljudi elektrika in seks ne gresta skupaj. Že od majhnega smo naučeni, da je elektrika nevarna, in da se z njo ne smemo igrati. Seveda ti tudi mi ne priporočamo, da za doseganje seksualnih užitkov eksperimentiraš z nevarnimi električnimi napravami, ti pa v tem članku razkrivamo, kako se elektro stimulatorji uporabljajo na varen način.

Kaj je elektroseks in kaj elektro stimulatorji?

Elektro seks je način stimulacije genitalij in erogenih con z varno količino električne energije. Človeško telo je v večini sestavljeno iz tekočine, tako da je odličen prevodnik elektrike. Z uporabo seks igrače ali prevodne blazinice lahko elektrika prehaja skozi živčne celice, ki ustvarijo utripajoče, skoraj vibrirajoče vrste užitkov.

Kako deluje?

Za elektro užitke moraš ustvariti tokokrog. Preprosti tokokrog zahteva štiri elemente:

1. Vir napajanja (osnovna enota).

2. Dvožilni kabel, to je kabel z dvema vtikačema za povezavo z elektrodama.

3. Dve elektrodi, ena za dovajanje toka v telo in eno za odvajanje.

Vmes med elektrodama je naše telo.

Tok torej poteka od osnovne enote po vklopljeni žici do prve elektrode.

Nato gre skozi njo v naše telo in v drugo elektrodo. Na svoji poti stimulira živce in mišice. Istopi iz telesa skozi drugo elektrodo in nazaj v osnovno enoto.

Kakšen je občutek ob elektro seksu?

Pri elektro seksu ne gre za prijetno bolečino ali celo bolečino na splošno. Je popolnoma nova izkušnja, povsem drugačna od »običajnega« seksa, pri nižjih nastavitvah je stimulacija celo tako šibka, da jo komaj občutiš.

elektro stimulator

Seveda je za vse začetnike priporočljivo, da začnejo z najmanjšo možno stimulacijo, ki jo nato stopnjujejo. Električni naboj stimulira živčne končiče in kožo, ki se je dotakne. Predstavljaj si občutek, ko te nekdo nežno požgečka, zdaj pa temu občutku dodaj še nežno vibriranje. Daleč od bolečine, kajne?

Občutek pri naslednji stopnji je nekoliko močnejši in povečuje mravljinčenje – enako kot bi se kože dotaknil z vibratorjem na najvišji hitrosti. Živčni končiči postanejo občutljivejši, vzburjeni in stimulacija močnejša. Te nastavitve se pogosto uporabljajo pri vstavljivih igračah, uporabniki občutek primerjajo z uporabo vibracijskih igrač, le da je občutek nekoliko močnejši in raven stimulacije večja.

Pri višjih nastavitvah moči pa občutiš močno mravljinčenje in rahle zbodljaje. Stimulacija je močnejša in lahko povzroči krčenje mišic.

POMEMBNO: pred uporabo naj bo naprava vedno izklopljena, začni na najnižji možni moči in jo počasi stopnjuj. Tako lahko odkriješ, katera moč ti najbolj ustreza.

Ali so elektro stimulatorji nevarni?

To je vprašanje, ki ga zastavi skoraj vsak, ki jih želi preizkusiti. Električna energija, ki jo sproščajo elektro stimulatorji, je dokaj majhna, primerljiva z napravo TENS, ki z elektro stimulacijo blaži in odpravlja bolečine. Obstaja pa seveda nekaj varnostnih ukrepov:

Elektro stimulatorjev ne uporabljaj

  • če imaš težave s srcem ali srčni spodbujevalnik
  • med nosečnostjo
  • nad pasom
  • če se slabo počutiš, ob dehidriranosti, podhranjenosti ali utrujenosti
  • na razdraženi ali poškodovani koži

elektro stimulatorji

Uporabljaj lubrikant na vodni osnovi, ki bo povečal prevodnost. Ne uporabljaj lubrikantov na silikonski osnovi, saj je silikon izolacijski material, prav tako pa so lahko igračke narejene iz silikona, ki bi jih tak lubrikant lahko poškodoval. Uporabi tudi elektro-prevodni gel (za zunanje nastavke), da izboljšaš občutljivost. Pred uporabo vedno preveri, da je naprava izključena.

V kategoriji igračk za elektro sex najdeš najrazličnejše komplete, dilde, analne čepe, vibratorje, … Preizkusiš lahko:

* elektrode ali igračke, ki jih priklopiš v osnovno napravo,

* ali pa kupiš samostojno igračko, ki ima “vgrajeno” tudi možnost elektrostimulacije.

Elektro naprava (enota) je nekakšen izvir elektro užitka saj skozi priklopljene elektrode ali igračke spusti nežen električni tok, ki ga občutiš kot nežno mravljinčenje. Naprava ima ponavadi več izhodov (od dva do šest); to pomeni, da lahko za toliko igračk individualno prilagajaš različne frekvence, dolžine, oblike in jakost električnih impulzov.

Elektro igrače so igrače, izdelane iz aluminija ali druge kovine, ki dobro prevaja električni tok. Igračo vklopiš v elektro napravo. Izbereš lahko različne: dildo, analni čep, kletko za penis, rokavice, vaginalne kroglice ali par elektrod za samostojno igro (elektrod ne uporabljaj na intimnih predelih!). Na voljo pa so tudi igrače z že vgrajeno funkcijo elektro stimulacije, ki jih ni potrebno vklapljati v elektro napravo.

Se pravi: kupim in začnem?

Ja, ampak počasi. Elektrostimulacija ni namenjena temu, da kupiš napravo, ustrezno igračko in se igraš z nastavitvami. Pri elektrostimulaciji moraš raziskovati počasi. Pred uporabo naj bo naprava vedno izklopljena. Nato začneš z najmanjšo jakostjo. Preverjaš občutke. Se učiš uživati. Šele čez čas preklopiš na večjo jakost. Vedno preberi tudi vsa navodila.

Najpomembnejša stvar, ki si jo moraš zapomniti, pa je, da je izkušnja elektro seksa za vsakogar drugačna. Nekateri v njej neverjetno uživajo, za druge pa je že najmanjša stimulacija premočna in neprijetna. Začni počasi in eksperimentiraj z novimi igračami pri nižjih intenzivnostih, nato pa jo stopnjuj. Preden se bosta zavedala, bosta uživala v teh popolnoma novih občutkih in predla od zadovoljstva.

Preberi tudi vodič za napredne uporabnike in ne pozabi nam slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!

Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: