Elektro stimulatorji – vodič za začetnike

Erotične igračke

Za večino ljudi elektrika in seks ne gresta skupaj. Že od majhnega smo naučeni, da je elektrika nevarna, in da se z njo ne smemo igrati. Seveda ti tudi mi ne priporočamo, da za doseganje seksualnih užitkov eksperimentiraš z nevarnimi električnimi napravami, ti pa v tem članku razkrivamo kako je mogoče varno in neškodljivo uživati v elektro sexu.

Elektro seks je način stimulacije genitalij in erogenih con z varno količino električne energije. Človeško telo je v večini sestavljeno iz tekočine, tako da je odličen prevodnik elektrike. Z uporabo seks igrače ali prevodne blazinice lahko elektrika prehaja skozi živčne celice, ki ustvarijo utripajoče, skoraj vibrirajoče vrste užitkov.

Kakšen je občutek ob elektro seksu?

Pri elektro seksu ne gre za prijetno bolečino ali celo bolečino na splošno. Je popolnoma nova izkušnja, povsem drugačna od »običajnega« seksa, pri nižjih nastavitvah je stimulacija celo tako šibka, da jo komaj občutiš.

46130Seveda je za vse začetnike priporočljivo, da začnejo z najmanjšo možno stimulacijo, ki jo nato stopnjujejo. Električni naboj stimulira živčne končiče in kožo, ki se je dotakne. Predstavljaj si občutek, ko te nekdo nežno požgečka, zdaj pa temu občutku dodaj še nežno vibriranje. Daleč od bolečine, kajne?

Občutek pri naslednji stopnji je nekoliko močnejši in povečuje mravljinčenje – enako kot bi se kože dotaknil z vibratorjem na najvišji hitrosti. Živčni končiči postanejo občutljivejši, vzburjeni in stimulacija močnejša. Te nastavitve se pogosto uporabljajo pri vstavljivih igračah, uporabniki občutek primerjajo z uporabo vibracijskih igrač, le da je občutek nekoliko močnejši in raven stimulacije večja.

Pri višjih nastavitvah moči, pa občutiš močno mravljinčenje in rahle zbodljaje. Stimulacija je močnejša in lahko povzroči krčenje mišic.

POMEMBNO: pred uporabo naj bo naprava vedno izklopljena, začni na najnižji možni moči in jo počasi stopnjuj. Tako lahko odkriješ katera moč ti najbolj ustreza.

Ali so elektro stimulatorji nevarni?

To je vprašanje, ki ga zastavi skoraj vsak, ki jih želi preizkusiti. Električna energija, ki jo sproščajo elektro stimulatorji je dokaj majhna, primerljiva z napravo TENS, ki z elektro stimulacijo blaži in odpravlja bolečine. Obstaja pa seveda nekaj varnostnih ukrepov:

Elektro stimulatorjev ne uporabljaj

  • če imaš težave s srcem ali srčni spodbujevalnik
  • med nosečnostjo
  • nad pasom
  • če se slabo počutiš, ob dehidriranosti, podhranjenosti ali utrujenosti
  • na razdraženi ali poškodovani koži

05289270000Uporabljaj lubrikant na vodni osnovi, ki bo povečal prevodnost. Ne uporabljaj lubrikantov na silikonski osnovi, saj je silikon izolacijski material, prav tako pa so lahko igračke narejene iz silikona, ki bi jih ta lubrikant lahko poškodoval. Uporabi tudi elektro-prevodni gel (za zunanje nastavke), da izboljšaš občutljivost. Pred uporabo vedno preveri, da je naprava izključena.

V kategoriji igračk za elektro sex najdeš najrazličnejše komplete, dilde, analne čepe … Večina igrač je narejena iz aluminija ali druge visoko prevodne kovine, ki omogoča enostavno prevodnost elektrike.

Najpomembnejša stvar, ki si jo moraš zapomniti pa je, da je izkušnja elektro seksa za vsakogar drugačna. Nekateri v njej neverjetno uživajo, za druge pa je že najmanjša stimulacija premočna in neprijetna. Začni počasi in eksperimentiraj z novimi igračami pri nižjih intenzivnostih, nato pa jo stopnjuj. Preden se bosta zavedala bosta uživala v teh popolnoma novih občutkih in predla od zadovoljstva.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice