Dildo 101 - 14 različnih vrst dildov

Erotične igračke

Obstaja malo morje različnih vrst dildov - od fantazijskih, vibracijskih, realističnih in še in še. Jih še ne poznaš in te zanima, kakšen dildo bi ti bil najbolj všeč? Danes bomo spoznali 14 različnih vrst dildov in razlike med njimi. Beri naprej!

Ali poznaš razliko med dildom in vibratorjem?

Dildov in vibratorjev je ogromno, ampak v čem se razlikujejo? Če čisto poenostavimo - glavna funkcija dilda je penetracija, vibratorjev pa vibriranje. To je seveda zelo groba delitev, saj obstajajo tudi vibratorji za penetracijo in dildi, ki vibrirajo.

Ali veš, koliko različnih dildov obstaja?

Ponudba dildov je ogromna, najbolj klasično obliko pa zagotovo že poznaš. Začnimo raje z malo bolj nenavadnimi!

Fantazijski dildo

Vrsta dildov, ki so v zadnjih letih postali zelo popularni, so fantazijski dildi. Te moram razočarati - točno takih dildov trenutno še nimamo v ponudbi. Ampak ne skrbi, dobiš lahko vse ostale, ki ti jih danes predstavim.

Kljub temu, da jih nimamo v ponudbi, si definitivno zaslužijo omembo. Fantazijski dildi so namreč raznorazni tematsko obarvani dildi. Dobiš lahko na primer zmajevega, vesoljskega, vampirskega, samorogovega in mnogo drugih. Še posebej popularni so tisti z obliko lovk.

Kar trenutno lahko dobiš pri nas so samorogov dildo in zmajev dildo z luskami. Z njima lahko začneš raziskovati svoje fantazije!



Fisterji

Fantazijski dildi so znani tudi po tem, da so precej veliki. Nekatere bi zato lahko uvrstili tudi v kategorijo fisterjev. To so res veliki dildi, ki so primerni za fisting (tj. penetracija s pestjo). So pa nekateri  tudi večji od pesti! Najdeš jih lahko v kategoriji “posebni dildi”, če pa te zanima več o fistingu, si poglej naš YouTube video.



Napihljiv dildo

 Če si želiš velikega dilda, ampak te je strah tega, kako ga spravit vase, potem so napihljivi dildi kot nalašč zate. Primerni so za tiste, ki z velikani še nimate izkušenj. Napihljiv dildo ti bo dal občutek polnosti, pa še enostaven je za vstavljanje. Ko je dildo enkrat v tebi, lahko po mili volji povečuješ ali zmanjšuješ njegovo velikost in si tako popolnoma prilagodiš vsako izkušnjo.



Steklen in kovinski dildo

Verjetno nas je večina navajena, da so dildi narejeni iz kakšnih mehkejših materialov. Ni pa vedno tako! Lahko so tudi iz stekla in kovine. Velik plus takih dildov je to, da so praktično neuničljivi in jih boš lahko imel za vedno. Z njimi lahko uporabljaš katerikoli lubrikant ali olje, idealni pa so tudi za masažo in temperaturne igre. O njih smo že govorili v prejšnjem blogu.

Naša sodelavka je pred kratkim prvič preizkusila kovinski dildo in pravi, da je to edina igračka, s katero lahko doživi vaginalni orgazem. Sama je sicer preizkusila že res veliko igračk in je ugotovila, da je kovinski dildo zaradi svoje teže idealna izbira. Natančno namreč pritisne na G točko in ponudi globoko masažo. Pa še ukrivljen je, zato ti praktično ne bo treba nič delati. Le vstavi ga in ga rahlo gibaj s prsti, on pa bo opravil svoje.



Dvojni dildo

Obstajata dve vrsti dvojnih dildov. Prvi izgledajo kot nekakšna kača, drugi pa kot dva skupaj spojena dilda. Dvojne dilde lahko uporabljaš tako sam kot tudi s partnerjem, lahko pa ga narediš tudi iz dveh navadnih enojnih dildov s priseskom.



Dildo-bič

Če si malo bolj kinky, ti bo zagotovo všeč dildo-bič. To je igračka, ki izgleda točno tako, kot zveni. Na eni strani je dildo, na drugi pa bič. Pripomoček je še posebej primeren za potovanja, da ne rabiš s seboj vzeti preveč stvari.



Strap-on in strapless dildo

Veliko dildov lahko pritrdiš tudi na strap-on pas, obstajajo pa tudi taki, ki pasu ne potrebujejo. Če te zanima več, si poglej Lucijin video. V njem boš izvedel čisto vse o strap-on dildih in pasovih.



Vibracijski dildo

Za vse tiste, ki prisegate na vibracije, imamo v ponudbi vibracijske dilde. Če pa ti vibracije niso dovolj, potem imaš na voljo tudi dilde s funkcijo rotiranja in potiskanja!



Realističen dildo

Največ dildov spada seveda v kategorijo realističnih dildov. To so tisti dildi, ki izgledajo kot resničen penis, okrašeni pa so tudi z žilami in modi. Določeni realistični dildi so tudi na otip skoraj enaki kot pravi. Preizkusi jih, ne bo ti žal!



Dildo, ki šprica spermo!?

Če si želiš še bolj realističnega dilda, potem pa izberi takega, ki še ejakulira. Ja, tudi to obstaja! Napolniš ga s posebnim lubrikantom, ki izgleda kot sperma. Težko najdeš še karkoli bolj realističnega!



Klasični dildo

Če nočeš dilda, ki izgleda kot penis, potem je zate primeren klasični dildo. Od realističnega se razlikuje po tem, da nima realističnih detajlov, kot so žile in moda.



Analni dildo

Obstajajo tudi posebni dildi za analni seks. Najdeš jih v kategoriji “analno” in so načeloma manjši od navadnih, njihovo dno pa je razširjeno. Ampak pazi! Tam najdeš tudi fisterje, zato pred nakupom dilda nujno preveri njegove mere, da te s čim ne preseneti. Za analno penetracijo lahko načeloma uporabljaš tudi navadne dilde, vendar je za začetnike priporočljivo, da začnejo z nečim malo manjšim.



Dilator

Poleg vseh dildov lahko v naši ponudbi najdeš tudi posebne pripomočke, ki se jim reče dilatorji. To so dildi, ki so namenjeni zdravljenju vaginizma. To je stanje, pri katerem se mišice medeničnega dna nenehno krčijo. Zaradi tega penetracija postane boleča in neprijetna, lahko pa je celo nemogoča. Več o tem si lahko prebereš v enem izmed naših blog zapisov.



Vse omenjene in druge dilde najdeš v naši spletni trgovini in fizičnih trgovinah v Ljubljani. Ne pozabi nam tudi slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: