Analne kroglice - vse, kar moraš vedeti o njih

Erotične igračke

Analne kroglice so idealen pripomoček za izboljšanje seksa in orgazmov! Uporabljaš jih lahko tako v dvoje kot med solo igro. Če te zanima več, beri naprej!

Zakaj bi kdo uporabljal analne kroglice?

Se sprašuješ, zakaj bi kdo v anus vstavljal stvari, če pa je namenjen temu, da gredo stvari ven iz njega?

Analne kroglice stimulirajo mišice analnega sfinktra. Gre za erogeno cono, ki je polna živčnih končičev in njihova stimulacija pripelje do nepopisnih užitkov!

Kako se analne kroglice uporabljajo?

Da bi kroglice čim bolj stimulirale mišice analnega sfinktra, se uporabljajo tako, da jih daješ noter in ven.

To lahko izgleda tako, da jih daš med predigro noter in jih potem v trenutku vrhunca počasi potegneš ven ali pa jih namesto tebe izvleče tvoj partner. Enako lahko storiš tudi med masturbacijo, saj dodatna stimulacija naredi orgazem še bolj intenziven!

Ker pa pri seksu ni pomemben samo orgazem temveč je pomembno tudi, koliko uživaš na poti do tja, so analne kroglice popoln pripomoček za vsakega ljubitelja analne stimulacije. Le vzemi si čas, da se igraš z njimi in uživaš.

Narejene so tako, da si ne rabiš vstavit vseh bunkic naenkrat. Začni počasi in s toliko bunkicami, kot ti na začetku odgovarja.

Analni lubrikant

Kakor pri vseh analnih igračkah, moraš tudi z analnimi kroglicami uporabljat analni lubrikant. Ta je gostejši od navadnega in se zato ne suši tako hitro. Če uporabljaš silikonske kroglice, pazi, da je lubrikant na vodni osnovi. Najbolje bo, da uporabiš kar EasyGlide lubrikant.

Če nisi prepričan, koliko lubrikanta potrebuješ, si zapomni, da je vedno bolje, da ga je preveč, kot pa premalo.

Analno tuširanje

Analno tuširanje ni nujno, lahko pa se ga poslužiš, če te skrbi čistoča. Tako odstraniš morebitne ostanke blata in se kasneje popolnoma prepustiš.

Če kroglice uporabljaš na postelji ali sedežni, je priporočljivo, da za vsak slučaj pod sebe podložiš še brisačo. Lahko pa jih uporabljaš kar pod tušem in si tako prihraniš kakršnekoli skrbi glede čistoče.

uporaba analnih kroglic pod tušem

Čiščenje

Pomembno je, da kroglice po vsaki uporabi primerno očistiš. To storiš tako, da jih umiješ z mlačno vodo in blagim milom, lahko pa uporabiš tudi antibakterijsko čistilo za igračke. Ker so kroglice silikonske, jih lahko tudi skuhaš in se tako zagotovo znebiš bakterij.

Kdo lahko uporablja analne kroglice?

Analne kroglice lahko uporablja vsak, ne glede na spol.

Poskrbi, da si kroglic ne deliš z drugimi, razen če so iz materiala, ki se ga da dobro razkužiti. Ni namreč najbolje, da bakterije iz anusa ene osebe pridejo v anus druge osebe.

Na kaj moraš biti ob nakupu pozoren

Ena izmed najbolj pomembnih stvari ob nakupu je to, da izbereš pravi material. Pri analnih igračkah je še posebej pomembno, da material ni porozen. Dobra izbira so recimo silikon, steklo ali kovina.

Če si začetnik, je najbolje, da najprej izbereš silikonske kroglice, saj so te bolj gibljive in lažje za uporabo. Za še bolj intenzivno izkušnjo pa lahko kasneje preizkusiš kak trši material.

Razlika med analnimi čepki in analnimi kroglicami

V čem se analne kroglice razlikujejo od analnih čepkov? Na pogled so si zelo podobni, pa še v isto luknjo gredo, kajne?

Analni čepki so namenjeni temu, da ti nudijo občutek polnosti. Samo vstaviš si ga in uživaš. Super so tudi kot predpriprava na analni seks, saj vhod v anus malce raztegnejo in ga pripravijo na penetracijo.

Analne kroglice največ užitka prinesejo takrat, ko jih premikaš noter in ven. Glavna karakteristika kroglic so...seveda kroglice! Več kot jih je, bolj uživaš.

analne kroglice

Obstaja pa tudi veliko igračk, ki izgledajo kot analne kroglice, poleg izdelka pa bo pisalo, da je analni dildo ali čepek. Tako je zato, ker obstaja ogromno igračk, ki jih lahko uporabljamo na več načinov in v resnici spadajo v več kot eno kategorijo. Ker pa nočemo, da se v kategorijah v spletni trgovini pojavljajo isti izdelki, jih razvrstimo v tisto kategorijo, ki jo je proizvajalec navedel kot primarno.

Ker to zdaj veš, boš lahko v naši trgovini našel veliko igračk, ki se uporabljajo na več kot en način.

Analne kroglice lahko na primer uporabljaš tudi kot analni čepek! Ali pa obratno - analni čepek uporabljaš podobno kot kroglice ter ga daješ noter in ven.

Ni pravila, ki pravi, kaj je prav in kaj ne. Pomembno je le, da ti paše in da čim bolj uživaš.

Opozorilo

Pri igračkah, ki nimajo razširjenega dna, bodi pozoren na to, da si jih ne vstaviš do konca, saj potrebuješ dovolj oprijema, da jih lahko potem varno potegneš tudi ven.

Pri anusu je namreč tako, da ko nekaj zdrsne vanj, potem to zelo težko sam dobiš tudi nazaj ven. Pri nožnici to ni problem, ker se nožnica konča in se zato v njej nič ne more kar izgubiti. V anusu pa nastane neke vrste vakum, ki tujek potegne še globlje. Pazi!

Najboljše analne kroglice za začetnike

Za začetek so zelo primerne silikonske kroglice. Zelo priljubljene so recimo tiste srčkaste oblike ali pa barvne kroglice znamke Satisfyer. Lahko izbereš tudi krajše, če te dolge mogoče za začetek preveč prestrašijo.



Najboljše analne kroglice za nadaljevalce

Naslednji korak so kroglice iz stekla ali kovine. Ne samo, da je občutek čisto poseben, ker gre za trši material, lahko jih tudi pogreješ ali pa ohladiš v vodi in si tako zagotoviš užitek na novem nivoju.



Najboljše analne kroglice za profesionalce

Ko imaš že veliko izkušenj in ti prej omenjene kroglice postanejo premajhne, lahko svoje meje preizkusiš z naslednjimi.



Vse omenjene analne kroglice in druge izdelke najdeš v naši spletni trgovini in fizičnih trgovinah v Ljubljani. Ne pozabi nam tudi slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: