Ali prekomerno treniranje lahko vpliva na erekcijo?

Nasveti za boljši seks

Motnja erekcije je precej pogosta težava pri moških. Do nje lahko pride iz različnih razlogov. Kako in zakaj je to lahko povezano s športom?

Šport človeku omogoča zdrav način življenja. Prekomerno treniranje, pa ima lahko negativne posledice. Tudi pri erekciji.

Šport in erekcija

Ukvarjanje s športom načeloma dobro vpliva na moško erekcijo, saj omogoča boljšo telesno prekrvavitev. Za tiste, ki imajo težave z erekcijo, pa naj bi uvedli v svoj življenjski slog športno rutino: 40 minut aerobne vadbe, 4x tedensko, vsaj 6 mesecev, če želijo doseči spremembo.

V kolikor nisi športno aktiven je najboljši pristop preprosta aerobna aktivnost, kot je vsakodnevna hoja ali plavanje, postopoma pa svojo vadbo lahko nadgradiš. Kaj pa se zgodi pri prekomernem treniranju?

Prekomerno treniranje

Vadba, v ‘’normalnih mejah’’, je, kot že omenjeno, odlična za boljšo telesno prekrvavitev in pa dviguje oziroma vzdržuje raven testosterona, prekomerno treniranje pa lahko povzroči padec ravni le tega. Posledice se kažejo, kot na primer, nihanje v razpoloženju, motnje spanca, pomanjšan libido in tudi motnje pri erekciji.

Prekomerno treniranje se pojavlja tako pri profesionalnih športnikih, kot pri amaterijh. Pomembno je, da svojemu telesu omogočiš dovolj časa za regeneracijo in dovolj kvalitetnega spanca, saj lahko že sama utrujenost vpliva na erekcijo.

Kolesarjenje

Pri športnikih, ki se intenzivno ukvarjajo s kolesarjenjem so bile opažene težave z erekcijo, zaradi samega dolgotrajnega sedenja. Pri tem prihaja do pritiskanja na okoliške arterije, to pa vodi do kroničnega zmanjšanega pretoka krvi v penis. V pomoč so tukaj posebej zasnovani sedeži za kolesa, ki zmanjšujejo tveganje takšnih posledic.

Doping in erekcija

Nobena skrivnost ni, da veliko športnikov, profesionalnih ali amaterskih, ki prekomerno trenirajo, poseže po raznih substancah, ki jim pomagajo dosegati zadane cilje. Ob določenih substancah ali pri nepravilni, dolgotrajni uporabi teh pa prav tako prihaja do motenj erekcije.

Kaj lahko sklepamo?

Torej, prekomerno treniranje lahko vodi do motenj z erekcijo zaradi različnih vzrokov, najbolj pomembno pa je, da svojemu telesu prisluhneš, mu daš čas za regeneracijo, ga nahraniš s kvalitetno hrano in mu privoščiš dovolj spanca.

Če imaš kakršno koli vprašanje, smo ti vedno na voljo preko e-mailatelefonachata ter na družbenih omrežjih - Facebooku in Instagramu. Oglasi se nam, vprašaj, napiši komentar.

Za še več zanimive vsebine iz sveta spolnosti in erotičnih igračk, pa se lahko naročiš tudi na naš YouTube kanal.

Maja
bio_maja

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice