Česa pri analnem seksu ni dobro početi?

Nasveti za boljši seks

Analen seks je lahko prijeten tudi za ženske, pomembno je le, da se ga pravilno lotite in da se zavedate katerih stvari pri analnem seksu ni dobro početi. Vedno več parov se odloči svoje spolno življenje popestriti z analnim seksom in preden ga predlagate svojemu partnerju, si preberite naslednje nasvete, s pomočjo katerih vas bo ta popeljal do užitkov kot jih do sedaj niste poznali!

Ne bodite grobi!

Analni seks je lahko v velik užitek tako moškim kot tudi ženskam, toda le v primeru, da se nanj pripravite. Grobost v tem primeru ne pride v poštev in ženska mora biti pred penetracijo dobro vzburjena, saj sicer lahko hitro pride do bolečine ob vdoru penisa. Človeški anus je poln živčnih končičev, tu pa najdemo tudi dve mišici zapiralki, ki morata biti popolnoma sproščeni, da bo ženska v penetraciji lahko uživala. Zato ne hitite in si vzemite čas za predigro in draženje področja okoli anusa preden nadaljujete s penetracijo. Ta naj bo počasna in ne groba.

Brez lubrikanta ne gre!

Lubrikant je nekaj na kar pri analnem seksu nikoli ne smete pozabiti. Danes je na trgu res pestra izbira lubrikantov, ki so na voljo v različnih okusih in zato vsak lahko najde pravega zase. Nekateri kot lubrikant uporabljajo slino in vaginalne sokove, toda za začetnike je veliko bolj priporočljiv lubrikant za analni seks, s katerim ne varčujte.

Ne silite v falacijo

Po analnem seksu svoje partnerice ne silite v falacijo. Lahko ji namignete, da bi vam bilo to všeč, toda, če tega ni pripravljena storiti ji ne morete zameriti. Konec koncev, je bil še vaš penis še nekaj trenutkov nazaj v njeni zadnjici. S takšnim predlogom je zlasti pametno počakati, če sta v analnem seksu šele začetnika.

Dvojna penetracija

Dvojna penetracijaMedtem ko nekaterim ženskam ugaja, da med analnim seksom s prstom ali vibratorjem prodrete tudi v njeno vagino, pa je za druge lahko to precej neprijetno. Ob penetraciji v anus se namreč vagina močno skrči in zato pred dvojno penetracijo preverite ali ji bo občutek ugajal. To storite tako, da najprej poskusite z enim prstom in šele na to večate pritisk.

 

Pretirano masiranje zadnjice

Masiranje, gnetenje, stiskanje in božanje zadnjice med seksom je lahko zelo vzburjajoče, toda tudi to ima svoje meje. Seveda med analnim seksom ne smete pozabiti na njena hlebčka, toda ne bodite pri grobi, saj lahko hitro pride do bolečine. To zlasti velja za širjenje ritnic, ki raztegujejo anus in ga s tem poškodujejo. Kot smo že omenili, ženske pri tej vrsti seksa potrebujejo več nežnosti, da se popolnoma sprostijo in lahko uživajo.

Ne pozabite na higieno!

Ključnega pomena pri analnem seksu je zagotovo higiena! Ta je sicer zelo pomembna pri vsakem spolnem odnosu, tu pa ji je treba nameniti še nekoliko več pozornosti. Nikoli se ga ne lotite ne da bi se pred tem oprhali in medtem, ko nekatere ženske trdijo, da je dobra osnovna higiena dovolj, pa se nekatere prej poslužujejo tudi klistriranja. Ker se v anusu nahajajo bakterije, ki jih v vagini ni, nikoli ne smete penisa in anusa prenašati v vagino, ne da bi se pred tem umili.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice